Haberler

11 Yaşında Babasını Kaybeden Madenci Oğlu Üçüncü Kez Meclis Yolunda

Babasını 11 yaşındayken maden ocağındaki bir kazada kaybeden AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, üçüncü dönem milletvekilliği için örnek azmi ve yürek burkan yaşam hikayesiyle mücadele veriyor.

Babasını 11 yaşındayken maden ocağındaki bir kazada kaybeden AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, üçüncü dönem milletvekilliği için örnek azmi ve yürek burkan yaşam hikayesiyle mücadele veriyor.

Bağcı, babasını kaybettikten sonra kendisi için daha da zorlaşan hayat mücadelesini ve TBMM'ye uzanan yaşam öyküsünü AA muhabirine anlattı.

Dodurga ilçesine bağlı Çiftlik köyünde 1964 yılında doğduğunu belirten Bağcı, ilkokulu, yaşadığı köydeki okulda tamamladığını, daha sonra ilçedeki maden ocağında işçi olarak çalışan babasının kendisini Osmancık ilçesindeki bir Kuran kursuna gönderdiğini belirtti.

Babasını 11 yaşında kaybettiğini ifade eden Bağcı, "Kuran kursunda okurken babam kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle yanıma geldi. Bana bazı kıyafetler aldı ve tekrar madene döndü. Ondan sonra kendisini bir daha görmedim. 31 Aralık 1975 tarihinde gece saatlerinde madende çalıştığı sırada bir kaza sonucu babamın vefat ettiğini öğrendim. Çok sayıda kişi bu madende hayatını kaybetti, sakat kaldı. Bir amcam aynı şekilde madende hayatını kaybetti,  bir dayım kaza sonucu felç kaldı. Akrabalarımın çoğunu madendeki kazalarda kaybettim" dedi.

"Bizim çektiğimiz zorlukları, mücadeleleri gençlerimiz çekmesin diye çalışıyoruz"

Babasının vefatından sonraki yılları "zor ve mücadele dolu yıllar" olarak nitelendiren Bağcı, "11 yaşında çocuktum. Babamızı kaybetmişiz. Acı dolu yıllar başladı bizim için. Dört erkek kardeştik. Birbirimize tutunarak hayat mücadelesi verdik. Kardeşlerim tuğla, kiremit fabrikalarında çalıştı. Zor yıllardı, tekrar o yıllara dönmek istemiyorum ama gerçekten hayata tutunmak kolay değildi. Hayat mücadelesi kolay değildi. Bizim çektiğimiz zorlukları, mücadeleleri gençlerimiz çekmesin diye çalışıyoruz. Bugünkü siyasetteki mücadelemiz, parlamentoda AK Parti olarak mücadelemiz daha iyi bir gelecek ve yaşam kurmaya yönelik yapılıyor" diye konuştu.

Bağcı, Çorum İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1983 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji bölümünde eğitimine başladığını dile getirerek, üniversiteden mezun olduktan sonra Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) çalışmaya başladığını, memleketine ve ülkesine hizmet etme sevgisinin 23 ve 24. dönem AK Parti Çorum Milletvekili olarak meclise girmesiyle daha da güçlendiğini vurguladı.

Bir madenci oğlu olarak üçüncü kez AK Parti'den Çorum milletvekili adayı gösterilen ve Meclis'e girme yolunda çalışmalarını memleketinde, doğduğu köyde başlatan Bağcı, AK Parti'nin hizmetlerine devam edeceğini söyledi.

Bağcı, milletvekili olarak Çorum'da yapılan çalışmalarla hizmet götürülmeyen ilçe ve köy kalmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Siyasette üçüncü dönemim. Gerçekten halkımızın desteğini artıran bir hizmet politikası ortaya koyduk. Dokunmadığımız köyümüz, ilçemiz kalmadı. Eğitimden altyapıya, sudan yurtlara kadar bütün alanlarda ilçelerimizi ayağa kaldırdık. Bir inşa hareketi gerçekleştirdik. Çorum 2003-2014 sonu itibarıyla yaklaşık 7 katrilyonluk yatırım alan bir il oldu. Temel sorunlarını çözdük. Çorum sanayisi, turizmi ve üniversitesiyle yükselen bir il olmuştur. Biz Çorum'u büyütmek istiyoruz. Çorum'un büyümesine katkı sağlayacak destek unsurlarını da sağlamak durumundayız. Bu açıdan demir yolu bizim için önemli aşamadır. Demir yolunun uygulamasının ihale aşamasına gelmesi ve yakında kazma vurulacak aşamaya gelmesi önemli bir adımdır."

Ağabeyi, çocuğu gibi büyüttü

Bağcı'nın ağabeyi Bünyamin Bağcı da imamlık yaptığı dönemde babaları Ömer Bağcı'yı kaybettiklerini, daha sonra kardeşini yanına alarak görev yaptığı Kayseri'ye gittiğini aktardı.

Kardeşinin Çorum İmam Hatip Lisesi'nde okuduktan sonra ODTÜ'de eğitimini tamamladığını anlatan Bağcı, "Cahit, zeki ve çalışkan bir öğrenciydi. Benim üç çocuğum vardı. Onu çocuklarımdan ayrı tutmadım. Babamızı kaybettikten sonra zor günler yaşadı. Kimseye el açmadan yaşadı. Kİmseden destek almadan bizim katkılarımızla büyüdü. Olabildiğince ona destek olmaya çalıştık. Milletvekili olarak üçüncü dönem için meclise girme hazırlığı yapan kardeşimi o zor yıllarda olduğu gibi şimdi de yalnız bırakmıyorum" ifadesini kullandı.

Bağcı'nın babasının arkadaşı 81 yaşındaki Hasan Cüce de madende beraber çalıştıkları sırada Ömer Bağcı'nın hayatını kaybettiğini söyledi. Cahit Bağcı'nın zor günler yaşadığını ifade eden Cüce, "Her zaman köyümüze gelir. Bizimle görüşür. İlçemize büyük hizmetler yaptı" dedi.

Bağcı'nın çocukluk dönemlerinde de zeki ve çalışkan olduğunu söyleyen hemşehrileri 91 yaşındaki Ahmet Kaynar ile 83 yaşındaki İhsan Ahçı da Bağcı'nın hizmetlerinden memnun olduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Cahit Bağcı Ak Parti Dodurga Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title