Haberler

11. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şöleni

Bu yıl 11. si düzenlenen "11. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şöleni"nin hem yerel hem de ulusal anlamda daha geniş katılımlı olması hedefleniyor.

Bu yıl 11. si düzenlenen "11. Uluslararası Balıkesir Yörük Türkmen Şöleni"nin hem yerel hem de ulusal anlamda daha geniş katılımlı olması hedefleniyor.

Yurtdışından Makedonya, Bulgaristan, Kırgızistan ve Bosna Hersek, yurt içinden de Kütahya, Gaziantep, Adana ve Ankara gibi birçok ilden ekiplerin katılacağı şölen 6-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında il merkezi ve Ayvatlar Mahallesi'nde gerçekleştirilecek.

Karesi Türbesi önünden dualarla başlayacak olan Yörük göçü (kortej) anıta yürüyerek çelenk bırakacak. Aynı gün Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularının katılacağı Ali Hikmet Paşa Meydanındaki imza programı gerçekleştirilecek.

Ali Hikmet Paşa Meydanı, Atatürk Parkı, Asri Park ve Çevre Eğitim Parkı (Asuva) gibi bir çok noktada folklor gösterileri ve defileler yapılacak, sergiler düzenlenecek.

Pazar günü Ayvatlar Mahallesi'ndeki Yörük Evi açılışı ve ardından sanatçı Zara'nın konseri ile sona erecek şölen için pazar günü saat 10.00'dan itibaren Asri Park, Kurtdereli Spor Salonu ve köylü garajından ücretsiz otobüs seferleri yapılacak.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, yaptığı açıklamada, "Gelenek ve göreneklerin yaşatılması, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için yapılan bu tür etkinliklere her zaman öncülük etmeye destek olmaya devam edeceğiz. Oldukça renkli ve çeşitlendirilmiş etkinlikleriyle birçok yerel ve ulusal kanalda canlı yayınlanacak olan şölenimize tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Bulgaristan Balıkesir Makedonya Şölen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title