Haberler

11. Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi

Kongre, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın katılımıyla Bayburt'ta gerçekleştirilecek.

Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi'nin onbirincisinin İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın katılımı ile Bayburt'ta düzenleneceği bildirildi.

Kongre Başkanı Dr. Savaş Küçük tarafından yapılan yazılı açıklamada, her yıl geleneksel olarak Anadolu'nun farklı illerinde düzenlenen "Uluslararası Anadolu Adli Bilimler Kongresi"nin onbirincisinin 23-25 Ekim'de Bayburt'ta gerçekleştirileceği ve kongreye 11 ülkeden katılım olacağı belirtildi.

Küçük, Bayburt Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ve ilk kez bu kadar geniş katılımlı düzenlenecek kongreye, Bayburt Valiliği, Ankara Üniversitesi, Bayburt Belediyesi, Adli Tıp Kurumu, Polis Akademisi, Jandarma Kriminal Dairesi Başkanlığı, Polis Kriminal Daire Başkanlığı, Adli Bilimciler Derneği ve Jandarma okullarının katkı sunacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de suçun en az işlendiği Bayburt'ta böylesi önemli bir kongrenin yapılması bizler için farklı anlam taşıyor. 11 ülkenin adli bilimciler ve ülkemizdeki adli bilimciler bir araya gelerek suçla mücadelenin bilimsel yöntemlerini tartışacak. Her geçen gün suş işleme oranının arttığı dünyada, suçla mücadelede yeni yöntemler ortaya çıkmaktadır. Bu yöntemlerin tartışılacağı, bilginin paylaşılacağı bu kongrenin ülkemiz adli bilimine de çok önemli katkı sağlayacağına inanıyorum." - Bayburt

Kaynak: AA / Yerel

Efkan Ala Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title