Haberler

"11. Türkiye Ezanı Güzel Okuma Yarışması" -

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "11. Türkiye Ezanı Güzel Okuma Yarışması"nın finali Eskişehir'de yapıldı.

Eskişehir'deki final, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Reşadiye Camisi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya katılanlar, sahne duruşu, diksiyon, güzel ses ve makam uygulama kriterlerine göre değerlendirildi.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Zeki Şener, etkinlikte yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığınca personelin mesleki yeterliliğini geliştirmek amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini söyledi. Yarışmanın bu sene 11'incisinin düzenlendiğini hatırlatan Şener, finale Türkiye'nin 10 bölgesinden yarışmacıların katıldığını kaydetti.

Ramazan ayında ve halkın huzurunda bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Şener, şöyle konuştu:

"Müslümanlar için ramazan ayı mübarek bir aydır. Bütün müftülüklerimiz din görevlilerini eğitmek istiyorlar. Başkanlığımızın politikası merkezi ezan sistemini yavaş yavaş terk etmektir. Onun yerine her görevlimizin kendi başına ezanı okuyacak yeterliliğe kavuşmasını sağlamaktır. Bunun için merkezde Eğitim Hizmetleri Daire Başkanlığımız, taşrada da il ve ilçe müftülüklerimiz hocalarımıza ezanı güzel okuma kursları düzenlemektedir. Biz bunu kazandırmak istiyoruz."

Yüksek Seçici Kurul Başkanlığını yapan Ahmet Hakkı Turabi, yarışmaya katılanların belirli aşamalardan geçerek Eskişehir finaline kadar geldiklerini ve finale kadar yükselen kişilerin birinciliği hakkettiklerini söyledi.

Yarışmada, Kayseri'den Himmet Tekeli birinci, Ordu'dan Okan Sağdıç ikinci, İstanbul'dan Ahmet Aybar üçüncü oldu.

Dereceye giren hafızların ödüllerinin 1 Ekim'de Ankara'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın açılış programında verileceği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Eskişehir Reşadiye Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title