Haberler

11 Sivil Toplum Kuruluşundan Darbecilere Suç Duyurusu

Sen öncülüğünde bir araya gelen 11 sivil toplum kuruluşu, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ve 15 Temmuz darbe girişimine adı karışanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sen öncülüğünde bir araya gelen 11 sivil toplum kuruluşu, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ve 15 Temmuz darbe girişimine adı karışanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Memur-Sen Adana İl Temsilciliği öncülüğünde toplanan 11 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Fethullah Gülen ile 10. Tanker Üs Komutanı Bekir Ercan Van ve 15 Temmuz darbe girişimine adı karışanlar hakkında adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu.

Grup adına Adana Adliyesi önünde basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Sezer, darbe girişimi sırasında yaşananları anımsatarak, "Terörist vatan hainlerinin girişimleri Türk Silahlı Kuvvetlerindeki vatan sevdalısı askerlerin verdiği tepki, kahraman emniyet mensuplarımızın bu konuda göstermiş olduğu kararlılık ve aziz milletimizin yeni bir Çanakkale Destanı yazarak, milyonların sokağa dökülüp darbecilere karşı duruşu ile engellenmiş ve hainler amaçlarına ulaşamadan etkisiz hale getirilmişlerdir. Yapılan hain girişimin engellenmesindeki en büyük rol halkımızdır" dedi.

Ankara ve İstanbul'da halkın üstüne bomba yağdıran cuntacıların kontrolündeki uçaklara havada yakıt ikmali yaptıran, darbe başarısız olunca da ABD'den 'sığınma' talebinde bulunan İncirlik 10. Tanker Üst Komutanı Şüpheli Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın 14 Temmuz'da gündüz saatlerinde çeşitli mesleklerden 1'i kadın 25 işadamı ile karargahta toplantı yaptığını anlatan Sezer, şöyle devam etti:

"En ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz"

"Yapılan bu toplantıda 'Gelecek günler çok güzel olacak merak etmeyin' demiş ve yarı şaka yarı ciddi bir ifade ile birkaç kişiye dönerek, 'Sen belediye başkanı olmak istemez misin?', 'Sen başhekim olmak istemez misin?' diyerek darbe sonrası ile ilgili ipuçları vermiştir. Şüpheli Tuğgeneral Van, güçlü olduğunu kanıtlamak için toplantı yaptığı gruba uçak hangarlarını, mühimmat depolarını, 'gizli' bazı özel yerleri gezdirip, bunlarla neler yapılabileceğini anlatmıştır. Böylece toplantıya katılanlara hem gücünü göstermiş, hem de onlara güvendiğini ortaya koymuştur. Şüpheli Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın, bir ay önce de yine benzer toplantı yaptığı tespit edilmiştir. 15 Temmuz'dan önce yaptığı toplantılarla darbe girişimiyle ilgili çalışmalar yapan, darbe girişiminde kullanılan F-16'ların yakıt ikmalini İncirlik Üssü'nden kalkan tanker uçaklar vasıtasıyla yaptıran ve 246 kişinin şehit olmasında ve binlerce kişinin yaralanmasına etkisi olan darbeci Bekir Ercan Van'ın, FETÖ'cü ve diğer darbe girişimcilerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz."

Dünya Türkmenler Birliği Derneği, Hoca Ahmet Yesevi Federasyonu, Türkiye Gaziantep Dernekleri Federasyonu, Artvin İli Aşağı ve Yukarı Maden Köyleri Yardımlaşma Derneği, Seyhan Şanlıurfalılar Derneği, Adana'da Yaşayan Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Adana Darendeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Adana İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Adana Tepebağı Anadolu İmam Hatip Lisesi Yardımlaşma ve Mezunları Derneği basın açıklamasının ardından darbeciler için suç duyurusunda bulundu." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Sezer Politika Güncel Haberler

title