Haberler

11 Saat Süren Minibüsçü Eylemi Sona Erdi

Güncelleme:

Topkapı minibüs hattında çalışan minibüs esnafının saat 06: 00'da başlayan eylemi, minibüsçülerin taleplerinin karşılanmasıyla son buldu.

Esenler- Topkapı minibüs hattında çalışan minibüs esnafının sabah saat 06.00'da başlayan eylemi, minibüsçülerin taleplerinin karşılanması üzerine 11 saat sonra bitti.

Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde kontak kapatan 193 minibüsü temsilen, İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanı Koray Öztürk ve Esenler Minibüs ve Şoförler Odası Başkanı Hasan Ayar, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ile görüştü.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmede, Aksaray-Kirazlı Metrosu ve metrobüs yapımı nedeniyle yolcu sayıları düşen minibüs şoförlerinin başka hatlara aktarılması için Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden (UKOME) karar çıkacağı belirtildi.

Belediye yetkilileri ile görüşen Esenler Minibüs ve Şoförler Odası Başkanı Hasan Ayar, belediye binası önünde sabahtan beri bekleyen şoförlere, "UKOME'den araç dağılımı çıkmış. Bunu teyidini aldık. Herkes şimdi evine gitsin" diye seslendi.

ÖNCE İKNA OLMADILAR

Daha önce de benzer görüşmeler yaptıklarını ve sonuç alamadıklarını hatırlatan minibüs şoförlerinden bazıları ikna olmayınca, Ayar ve şoförler arasında tartışma çıktı.

Minibüsçülere eyleme son vermesi çağrısında bulunan Ayar, "Yukarıda yapmış olduğumuz protokol yazılıyor. UKOME'den kararımız çıkıyor. En geç 1 hafta-10 gün içerisinde imzalar çıkacak, kura çekimi yapacağız" dedi.

Bunun üzerine, minibüsçüler saat 17.00'de eylemlerine son verdi. Öte yandan, Merter'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası önünde toplanan Bağcılar-Çiftlik, Bağcılar-Topkapı ve İkitelli-Topkapı hatlarında çalışan 100'ü aşkın minibüs sürücüsü de, Saraçhane'den gelen haber üzerine eylemine son verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayri Baraçlı Koray Öztürk Esenler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title