Haberler

11. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali Başladı

Vali Kıraç: "Diyarbakır'ın çözüm süreciyle birlikte sanat ve kültürel manada gelişmişlik parametreleriyle tekrar eski günlerine döneceğini görüyoruz"

11. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali Diyarbakır'da düzenlenen törenle başladı.

Devlet Tiyatrolarınca (DT) düzenlenen "11.Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali"nin başlaması nedeniyle Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bir araya gelen sanatçılar ve tiyatroseverler, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezine kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Buradaki törende konuşan Vali Mustafa Cahit Kıraç,12 bin yıllık köklü tarihi boyunca çok sayıda sanatçı ve bilim adamı yetiştiren Diyarbakır'ın halen bölgenin cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini kaydeden Kıraç, "Diyarbakır'da kültürü, sanatı, edebiyatı ve sinemayı konuşalım. Diyarbakır'ın çözüm süreciyle birlikte sanat ve kültürel manada gelişmişlik parametreleriyle tekrar eski günlerine özlemle döneceğini görüyoruz" dedi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ise çözüm süreciyle bölgede huzur ve güven ortamının hakim olduğunu ifade ederek, "Tiyatronun dili barışın dilidir" ifadesini kullandı.

Daha sonra festival kapsamında "Çöl Fırtınaları (Selahaddin Eyyubi)"  oyunu Orhan Asena sahnesinde sergilendi.

Orhan Asena adına düzenlenen festivalde İstanbul, Bursa, Diyarbakır, Sivas, Antalya, Konya, Adana, Van devlet tiyatroları ile Mersin Opera ve Balesi seçkin eserlerini sunacak. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Cahit Kıraç Orhan Asena Diyarbakır Yenişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title