Haberler

11. Kristal Lale Ödülleri" Sahiplerini Buldu

İstanbul Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi tarafından sosyal bilimler alanında üretken ve örnek kişilere verilen "11. Kristal Lale Ödülleri" törenle sahiplerini buldu.

Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende "Onur Ödülü", 2015'te terör saldırısında hayatını kaybeden Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz adına babası Hakkı Kiraz'a takdim edildi.

Törende konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Nezir Eryarsoy, sanat ve edebiyatta zirveye ulaşmamış hiçbir ulusun, bir medeniyet toplumu olamadığını söyledi.

Eryarsoy, Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nin sanata katkısından dolayı Türkiye için önemli bir okul olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Tarihimizdeki eski şaşaalı günlerimize dönmek, en iyi öğrencilerimizin sosyal bilimlerdeki alanları tercih etmesiyle başlayacak. Bu gerçekleştiği zaman biz yine medeniyet olarak, ülke olarak, toplum olarak farklı seviyeye geçmiş olacağız."

Törende AA muhabirine açıklamada bulunan Lise Müdürü Hüseyin Sarı, "Onur Ödülü"nün Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'a verildiğini dile getirerek, "Yaşamış olduğu elim hadise biz karşısında sosyal bilimci olarak ve yüzde 45 öğrencisini hukuk bölümlerine yollayan bir okulun müdürü olarak bu konuda çok hassas davrandık. Ayrıca Şehit Savcının çalışma arkadaşları ve öğrencileri de okulumuzda. Öğrencilerimizin ağırlıkla ona verilmesini istedikleri için biz de böyle bir takdimi gerçekleştirmek istedik." dedi.

"Söz konusu vatan millet ise gerisi teferruattır"

Şehid Savcı'nın babası Hakkı Kiraz ise, ödülün kendisini derinden etkilediğini ifade ederek, "Biz bu vatanı seviyoruz, bu vatan azizdir. Bu millet o kadar nezih bir millettir ki her vatandaş bu vatan uğruna seve seve şehid olmayı ister. Gerçekten söz konusu eğer vatan, millet ise vatanın ve milletin bölünmez beraberliği ise gerisi teferruattır. Ben bütün şehit ailelerine sesleniyorum. Ne mutlu biz şehit ailesiyiz. Arkamızda bize sahip çıkan, öğretmenlerimiz ve gazel gençlerimiz var." diye konuştu.

Törende, Sosyal Bilimler Lisesi Çok Sesli Korosu da (SOBİL) bir konser verdi.

Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi tarafından 2015-2016 eğitim öğretim yılı 12 dalda verilen "Kristal Lale Ödülleri"ne layık görülen isimler ise şöyle:

"Hukuk" dalında Prof. Dr. Ahmet Ulvi Türkbağ, "Tarih" dalında Dr. Mehmet Genç, "Yönetim" dalında Recep Konuk, "Ekonomi" dalında Prof. Dr. Gülten Kazgan, "Edebiyat Araştırmacısı" dalında Prof. Dr. Abdullah Uçman, "Sanat" dalında Engin Altan Düzyatan ve Kaan Müjdeci, "Coğrafya" dalında Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ertek, "Basın Medya" dalında Mete Çubukçu, "Psikoloji" dalında Emre Konuk, "Sosyoloji" dalında Prof. Dr. Hacı Bayram Kaçmazoğlu, "Felsefe" dalında Cevdet Said ve "Siyaset Bilimi" dalında Prof. Dr. Burhanettin Duran".

"Onur Ödülü"ne ise Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz ve Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca layık görüldü.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mehmet Selim Kiraz Mümtaz Turhan Mehmet Nezir İstanbul Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
title