Haberler

11'inci Türkiye 'Ezanı Güzel Okuma' Yarışması

2014 yılı Camiler ve Din Görevlileri haftasında, görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde erkek din görevlileri arasında ‘Ezanı Güzel Okuma’ final yarışması düzenlendi.

2014 yılı Camiler ve Din Görevlileri haftasında, görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde erkek din görevlileri arasında 'Ezanı Güzel Okuma' final yarışması düzenlendi.

Eskişehir'de 2014 yılı Camiler ve Din Görevlileri haftasında, görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde erkek din görevlileri arasında Ezanı Güzel Okuma final yarışması düzenlendi. Eskişehir merkez camilerinden Reşadiye Camii'nde düzenlenen 11'inci Ezanı Güzel Okuma Final yarışmasına 10 farklı bölgeden (Diyarbakır, Ordu, Osmaniye, Kars, Kayseri, Kırklareli, Aydın, Çankırı, Van, İstanbul) 10 Hafız katıldı. Yarışma öncelikle belirli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde yapıldı. Daha sonra bölge yarışmaları neticesinde kazananlar Eskişehir'deki final yarışmasına katılmaya hak kazandı. Yarışmaya başlanılmadan önce finalistler jürinin uzattığı zarflarla kendi sıralarını belirlediler. Kürsüye çıkan yarışmacılar jüriye, ezanı hangi makamdan okuyacaklarını söyleyip ezan okumaya geçtiler. Reşadiye Camii'nde bulunan yüzlerce kişi okunan ezanları huşu içerisinde dinlediler. Okunan ezanların ardından jüri kazananları açıklamak adına kısa bir süre ara verdi bu sırada camide ilahi dinletisi yapıldı. Daha sonra kazananları açıklandı. Yarışmada, Kayseri'den Himmet Tekeli birinci, Ordu'dan Okan Sağdıç ikinci, İstanbul'dan Ahmet Aybar üçüncü oldu. Programa, Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetler Genel Müdürlüğü Şube Başkanı Osman Zeki Şener katıldı.

Şener yaptığı açıklamada, Ezan yarışmalarının amacının merkezi sistemden yürütülen ezan sisteminin azaltılarak, her imamın kendi camisinde ezan okuma niteliğini sağlama amaçlarını olduğunu söyledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Reşadiye Türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title