Haberler

11'inci New York Türk Tekstil Ürünleri Fuarı Başladı

ABD'nin New York Kentinde 11'inci 'New York Türk Tekstil Ürünleri Fuarı' Başladı. Fuar, Türkiye'nin Önde Gelen Tekstil Kuruluşlarının Ürünlerini Amerikalılarla Buluşturuyor.

ABD'nin New York kentinde 11'inci 'New York Türk Tekstil Ürünleri Fuarı' başladı. Fuar, Türkiye'nin önde gelen tekstil kuruluşlarının ürünlerini Amerikalılarla buluşturuyor.

New York'un prestijli otellerinden Grand Hyatt'ta, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri'nin (İTKİB) organizasyonu ile 23-24 Ocak tarihlerinde düzenlenen fuara katılan 33 firma, 2007-2008 Sonbahar-Kış ve 2008 İlkbahar-Yaz sezonunun kumaşlarını ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Türkiye'nin ABD ile ticaretinin artması gerektiğini belirterek, ABD'nin zor ama çok önemli bir pazar olduğunu kaydetti. Türkiye'nin ABD ile ticaretini artırmasını istemesinin yeterli olmadığını kaydeden Gülle, ABD'nin de Türkiye ile ticaret yapmayı istemesi gerektiğini bu yüzden uzun dönemli stratejik bir planlamanın önemli olduğunu söyledi.Gülle, 11'incisi düzenlenen ve artık geleneksel bir hale gelen New York Türk Tekstil Ürünleri Fuarı sayesinde, Türkiye'nin ABD'ye olan tekstil ürünleri ihracatının iki misli arttığını belirtti.

Yılda iki kez düzenlenen New York Türk Tekstil Ürünleri fuarına bu dönem aralarında Abacı, Akın, Aksu, Altınyıldız, Anteks, Bahariye, Bak-Ay, Kipaş, Söktaş gibi üretim kalitesi ve ihracat rakamları yüksek Türk firmaları katılıyor.

Toplam 689 metrekarelik bir alanda sergilenen ürünleri, Tommy Hilfiger, Donna Karan, Ralph Lauren, Liz Claiborne, Nautica, GAP, Banana Republic, American Eagle, Burlington, Brooks Brothers, Ann Taylor, Express, Kenneth Cole, Old Navy, Calvin Klein Jeans, Nine West, Marc Jacobs, Chaps, Cacharel, Victoria's Secret, Macy's, Kenneth Cole gibi moda devleri, DNR ve WWD gibi moda ve sektörel basının önde gelen isimleri ile moda dünyasından tasarımcılarının ziyaret etmesi bekleniyor.

Fuarın açılışına Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin ve New York Başkonsolosu Mehmet Samsar da katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title