Haberler

11 İlde KCK Operasyonu

Türkiye genelinde 11 ilde KCK'ya yönelik operasyon düzenlendi.

İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Adana, Batman, Van, Hakkari, Gaziantep, Denizli ve Muş'ta KCK'ya yönelik operasyon düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, PKK terör örgütünün şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik, çok sayıda polisin katılımıyla belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda, örgüt yöneticilerinin de aralarında olduğu 16 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ile örgütsel dokümanlar da ele geçirildi. Yakalanan kişilerin, banka ATM'leri ve araçların yakılması, ses bombalı saldırı ve izinsiz yürüyüş düzenleme olaylarına karıştıkları bildirildi.

İzmir'de 10, Batman'da 9, Adana'da 35, Diyarbakır'da 9, Van ve Hakkari'de 13, Gaziantep'te 10, Denizli'de 2, Muş'un Erentepe beldesinde ise 1 kişi gözaltına alındı.

-Sendikaların binaları aranıyor-

Ankara'da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanma KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında bazı KESK, Tüm Bel-Sen ve SES binaları ile bu sendikaların bazı üyelerinin ev ve iş yerlerinde arama yapılıyor.

Tüm Bel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Satı Burunucu, gazetecilere yaptığı açıklamada, KCK'ya yönelik operasyon kapsamında KESK Kadın Sekreteri, SES Kadın Sekreteri, SES eski kadın sekreteri, Tüm Bel-Sen Kadın Sekreteri ve Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Üyesi hakkında gözaltı kararı bulunduğunu söyleyerek, bu kişilerin ev ve iş yerlerinde polisin arama yaptığını bildirdi.

Bu arada, KESK Genel Merkezi'nde aramalarını tamamlayan polislerden bazılarının, evrak doldurulan delil torbalarıyla binadan ayrıldığı görüldü. - ANKARA

Kaynak: AA / Politika

diyarbakır izmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title