Haberler

11 İl'den 310 Sporcu Katıldı

Güncelleme:

2.Yeşilyurt Ulusal Satranç Şenliği Başkan Polat'ın İlk Hamlesiyle Başladı


İnsan zekasına direk olumlu etkileri olduğu bilim adamları tarafından onaylanan satranç branşının toplumda yaygınlaşmasını hedefleyen Yeşilyurt Belediyesinin Türkiye Satranç Federasyonu Malatya İl Temsilciliğiyle ortaklaşa organize ettiği 2.Yeşilyurt Ulusal Satranç Şenliği Başkan Polat'ın ilk hamlesiyle başladı.

"Aklına Sağlık" sloganıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Yeşilyurt Ulusal Satranç Şenliğinin açılış töreni Çavuşoğlu mahallesindeki Büyükşehir Belediyesine ait Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Törene Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Mahalle Muhtarları, Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, sporcular ve aileleri katıldı.

Malatya ile birlikte toplam 11 İl'den gelen 310 sporcunun katılımıyla minikler, küçükler, yıldızlar kategorilerinde iki gün sürecek satranç şenliğinde dereceye girecek sporculara kupa ve madalyalarla birlikte 10 Bin TL para ödülü dağıtılacak.

"BAŞKANIMIZDA SATRANÇ ANTRENÖRÜ"

Satranç İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Satranç sporcunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması adına Yeşilyurt Ulusal Satranç Şenliğini düzenleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisinin satranç antrenörü olması bizim adımıza gurur vesilesidir. Satrancın toplumda yaygınlaşmasına büyük önem veren Başkanımıza ve ekibine tüm sporcular adına teşekkür ediyorum. İki gün sürecek olan müsabakalarımız 7 tur üzerinden oynanacak ve dereceye girecek olan sporcularımıza kupa, madalya ve para ödülü vereceğiz" dedi.

"SATRANCI SEVDİRMELİ VE YAYGINLAŞTIRMALIYIZ"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da satrancın bir akıl oyunu olduğunu çocukların bir yandan eğlenirken diğer yandan da akli melekelerinin geliştiğini, stratejik derinliklerinin güçlendiğini ifade etti.

Satranç şenliğine Malatya'dan ve çevre illerden gelerek katılan tüm sporculara başarı dileklerini sunan Başkan Polat, çocuklarda motivasyonu yükselttiği, davranışları düzelttiği, kendine güveni ve katılımcılığı artırdığı, her yaş için eğlenceli bir spor dalı olan Satranç branşının yaygınlaşmasına önem verdiklerini ifade ederken "Satrancı sevdirmek ve daha fazla kesime yaygınlaşmasını sağlamak adına Belediye olarak çeşitli aralıklarla okullarımızda satranç seti dağıtıyoruz. Çocuklarımız bu sporu yaparken her türlü açıdan kendilerini geliştiriyorlar. Bu yıl ikincisi düzenlediğimiz Yeşilyurt Ulusal Satranç Şenliğine katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum"dedi.

Konuşmalardan sonra Belediye Başkanı Polat, şenliğin ilk müsabakasını 9 yaşındaki Esmanur Özdemir ile yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uğur Polat Yeşilyurt Malatya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title