Haberler

11 Gündür Sokağa Çıkma Yasağı Olan Silvan Sokaklarından Görüntüler!

Güncelleme:

Günlerdir sokağa çıkma yasağının devam ettiği Silvan'dan gelen fotoğraflar büyük ilgi toplarken, Silvan'da bir duvara yazılmış "PÖH geldi yoksunuz" yazısı dikkat çekti.

Anadolu Ajansı ekibi, güvenlik güçlerinin, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü üyelerine yönelik operasyonunu görüntüledi. Terör örgütü üyelerinin örgüt lehine okul duvarlarına yazdığı yazılara karşılık güvenlik güçlerince yazılan "PÖH (Polis Özel Harekat) geldi yoksunuz." yazısı dikkat çekti.

TERÖRİSTLER OKULU KARARGAH OLARAK KULLANILDI

Çatışmaların yaşandığı yerlerin başında Mescit Mahallesi'ndeki Silvan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu geliyor. Kaçan teröristler tarafından "karargah" olarak kullanılan okul ve pansiyon binasında kurulan mevziler dikkat çekiyor. Okulun çevresini gören sınıfları mevzi olarak kullanan teröristler, balyozlarla duvarlara açtıkları deliklerle mevziler arasında geçişi sağlıyordu. Okulun dış duvarlarında da küçük delikler açan teröristler buralardan güvenlik güçlerine ateş ediyordu. Okuldaki yatakları da kullanan teröristler yiyecek ihtiyaçlarını ise yağmaladıkları okul kantininden sağlıyordu. Teröristler geceleri ise sınıflardaki malzemeleri yakarak ısınıyordu.

İNDİRİLEN BAYRAK ASILDI

Teröristlerin "karargah" olarak kullandıkları bir başka bina ise Silvan Anadolu İmam Hatip Lisesi'ydi. Aynı mahallede yer alan okula yerleşen teröristler buralarda kurdukları mevzilerden güvenlik güçlerine ateş açıyordu. İki okulun duvarlarına terör örgütü lehine yazılar yazan, Atatürk büstlerini kıran ve Türk Bayrağı'nı direkten indiren teröristler, güvenlik güçlerinin operasyonunun ardından kaçmak zorunda kaldı. Operasyonda okulda bulunan teröristlerden bazılarının da etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Okulları teröristlerden temizleyen polis ve jandarma ekipleri, ilk olarak Türk bayrağını yeniden göndere çekti. Atatürk büstlerini yenileyen güvenlik güçleri, okulların çevresindeki patlayıcıları da etkisiz hale getirdi.

"GELDİK AMA YOKSUNUZ"

Okulların duvarlarında terör örgütü lehine yazılan yazılara karşılık güvenlik güçlerinin yazdığı "Geldik ama yoksunuz" yazısı dikkat çekti.

PATLAYICI TUZAKLAR KURDULAR

Terör örgütü üyeleri, operasyonların ardından karargah olarak kullandıkları okulları bırakarak mahallenin iç kesimlerine doğru kaçtı. Buralarda vatandaşların terk ettikleri evlere kapıları kırarak giren terör örgütü üyeleri yeni mevzilerini evlerde oluşturdu. Duvarlara açtıkları deliklerden güvenlik güçlerine ateş açan teröristler, yollarda oluşturdukları hendeklerle polis ve jandarmanın geçişini yavaşlatmayı amaçladı. Bazı evlerde ve hendeklerde ise teröristlerce tuzaklamış mayınlar bulunuyor.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Güvenlik güçlerinin mahalledeki ilerleyişi, evleri tek tek kontrol ederek sürdürüyor. Tuzaklanmış patlayıcıları da imha eden jandarma ve polis ekipleri, operasyonlarla sokağa çıkma yasağı bulunan üç mahallenin önemli bir bölümü teröristlerden temizledi. Operasyonların, söz konusu mahalleler teröristlerden temizleninceye ve halkın güvenliği sağlanıncaya kadar devam edeceği belirtiliyor.





























Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Anadolu Ajansı Diyarbakır Silvan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (302)

AmpulMobil-IOS:

Kediyi sevip insanı öldürüyorlar. Yazık

54
74
yanıtYanıtla
özgürMobil-ANDROID:

allah belanizi versin mahvettiniz silvan halkını

25
98
yanıtYanıtla
bozoklu:

ALLAH sizin belanızı vermiş ki huzurunuz yok olmayacakta

yanıt14
yanıt1
HAMZA:

ASLANLARIM ALINLARINIZDAN ÖPÜYORUM

98
19
yanıtYanıtla
alevismusMobil-ANDROID:

ne mutlu Kürdüm diyene

38
72
yanıtYanıtla
YAMULAMobil-ANDROID:

pkk li kim varsa ona hizmet eden kim varsa odur terorust hepsininde Allah belasini veriyor Rabbim askerimize polisimize guc versin

99
9
yanıtYanıtla
hewal:

çocuk katili polisler

26
81
yanıtYanıtla
KOMİK ADAM:

Müslümanlar bir yahudiden bide kürtlerden çekmiştir. . . . . . . . . .

32
65
yanıtYanıtla
Allahm askeri başmzdan eksik etmesinMobil-ANDRO:

Askerimm yaşasınn

92
3
yanıtYanıtla
AMİN:

BÜYÜK TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN ASKERİNE VE POLİSİNE ALLAHIMIZ YARDIM ETSİN. pkklı vatan düşmanlarının son çırpınışları. bir bir ölüyorlar. bir de utanmadan buraya yorum yazıyorlar.

yanıt3
yanıt0
Tüm 302 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title