Haberler

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kitap Fuarı'nı Gezdi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Beylikdüzü'nde düzenlenen 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nı gezdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Beylikdüzü'nde düzenlenen 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nı gezdi. Gül, burada görev süresince yaptığı konuşmaların derlendiği kitapları TÜYAP kütüphanesi için imzaladı.

GIYABİ CENAZE NAMAZINA KATILDI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, fuar öncesi Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii'ne gelerek Cuma Namazı kıldı. Gül, burada beyin rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenilen 3 çocuk annesi Ebru Aydoğdu Bahçıvan ile Kumburgaz'da kiraladıkları deniz bisikletiyle açıldıkları Marmara Denizi'nde kaybolan 5 kişiden Doğan Demir'in gıyabında kılınan cenaze namazına katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Gül daha sonra kitap fuarına geçti.

ÖĞRENCİLER SELFİE KUYRUĞUNA GİRDİ

Abdulah Gül, gezdiği kitap fuarında vatandaşların, özellikle okul öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Öğrenciler Gül ile fotoğraf çektirmek ve selfie yapmak için birbirleriyle yarıştı. Gül öğrencilerin çoğunu kırmayarak bol bol fotoğraf çektirip, selfie yaptı.

FUAR TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE OLAN GÜVENİMİ ARTTIRDI

Cumhurbaşkanlığı süresince yaptığı konuşmaların derlendiği kitapların yayınlandığı Alfa Yayınevi'nin standına uğrayan Gül, yayınevinin sahibi Faruk Bayrak'ın isteğiyle, TÜYAP kütüphanesi için bu kitapları imzaladı. Gül, cumhurbaşkanlığı döneminde foto-film şube müdürü olarak görev yapan Mehmet Demirci'nin kendi çektiği fotoğraflarla oluşturduğu "A Protokol - Cumhurbaşkanı'yla 990 Gün" adlı kitabı imzalarken basın mensuplarına dönerek, "Bakın kitabın yazarı da şu an fotoğraf çekiyor" dedi. Ardından Büyük Doğu ve Ötüken yayınevlerinin standlarına uğrayın Gül, çıkışta basın mensuplarına açıklama yaptı. Gelmeden önce fuarın bu kadar kalabalık olacağını tahmin etmediğini belirten Gül, "Doğrusu her sene çok uzaktan takip ederdim. Fuar Taksim'de ilk başladığında çok serbest olduğum dönemlerde ilgi duyardım. Bugün İstanbul'un bu kadar uzağında ama kitap fuarının bu kadar kalabalık olması, Türkiye'nin geleceğine olan ümidim çok güçlüydü ama bugün onu çok daha güçlü hale getirdi. Hele burada gördüğüm kalabalığın neredeyse yüzde 90'nının öğrenciler, her yaşta insanın ve yarısının kızlardan oluşması özellikle Türkiye'nin geleceğine olan güvenimi çok arttırdı" dedi. Gül, sözlerine fuarın Avrupa'nın en önemli kitap fuarı olduğunu da ekledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Gül Beylikdüzü İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title