Haberler

11 Bin Aileye İaşe Paketi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşları bu Ramazan'da da yalnız bırakmadı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşları bu Ramazan'da da yalnız bırakmadı.

Kayseri merkez ve ilçelerindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla hazırlanan toplam 11 bin iaşe paketi, belediyede kayıtlı olan ve daha önceden ekmek ve yemek yardımı yapılan ailelere Ramazan öncesi dağıtıldı.

Otobüslerle mahallelerinden alınan vatandaşlar, iaşe dağıtım merkezine getirildi ve burada kendilerine iaşe paketleri teslim edildi. Yine otobüslerle mahallelerine kadar bırakılan vatandaşlar, iaşelerini kolaylıkla ve herhangi bir kargaşa görüntüsüne mahal vermeden temin etmiş oldu. Rahatsızlıkları nedeniyle iaşe paketlerini alamayan vatandaşlara ise paketler bizzat evlerine götürülerek teslim edildi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki de her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere destek olduklarını ifade ederek, "Öncelikle tüm Kayserili hemşerilerimin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah'tan nice Ramazanlara ulaşmalarını temenni ediyorum. Bu ay Cenab-ı Hakk'a karşı kulluk vazifelerimizi yerine getirme ayı olmakla birlikte belediyelerde de başka bir faaliyetin kapısının açıldığı bir ay oluyor. Kayseri'de ne kadar düşkün, yetim, dul, kimsesiz veya mali durumu iyi olmayan insan varsa kayıtlarımızda tespit olan herkese mutlaka ciddi bir iaşe paketi ulaştırmayı hedefliyoruz. Bunu yıllardır yapıyoruz. Bu sene de yine 11 bin paket yapılarak bütün muhtaç olan Kayserili hemşehrilerimizin evlerine, herhangi bir izdihama sebebiyet vermeden, kargaşa ortamı oluşmadan, bir güzellik içinde tek tek dağıtıldı. Kayseri'de hiç kimse aç değil açıkta değil. İsteyen herkese aşevlerimizden yemek verilebilir. Açıkta kaldım diyen herkese barınacak bir yer mutlaka temin edebiliriz. Evimde AŞ kaynatmak istiyorum; ama yok diyen herkese de ramazanda olduğu gibi bunun dışında da erzak vermeye devam ediyoruz. Büyükşehir belediyesi olarak şehrin bir taraftan altyapısı, bir taraftan üstyapısı, bir taraftan şehri ayağa kaldıracak devasa büyük projelerle uğraşırken, bir taraftan da düşkün olan hemen her kesimin yanında olmaya devam ediyoruz" dedi.

NELER VAR?

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan iaşe paketlerinde 2 kg şeker, 1 kg çay, 2 kg siyah zeytin, 2 kg kuru fasulye, 2,5 kg pirinç, 2 kg nohut, 2 kg makarna, 1 kg kırmızı mercimek, 5 lt ayçiçek yağı ve 850 gr da domates salçası bulunuyor. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title