Haberler

1071 Malazgirt Bulvarı Açılış Töreni

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan, "Ankara Büyükşehir Belediyemizi, başkanım Melih Gökçek ve ekibini, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ankara Büyükşehir Belediyemizi, başkanım Melih Gökçek ve ekibini, tüm emeği geçenleri, yüklenici firmaları tebrik ediyorum kendilerine teşekkür ediyorum. Bütün engelleme çabalarına, şiddet eylemlerine, vandallığa, hukuksuzluğa rağmen bu büyük eseri tamamladığı için Ankara trafiğine nefes aldıracak bu yolu inşa ettiği için Melih Bey'i ayrıca kutluyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, Konya Yolu Fen Lisesi Kavşağı'nda Malazgirt Bulvarı açılış töreninde yaptığı konuşmada, açılışı yapılan 1071 Malazgirt Bulvarı'nın, bu bulvar üzerinde yer alan 5 köprünün, 3 alt geçidin, 1 yaya üst geçidinin çevre düzenlemelerinin tüm Ankaralılara, halka hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşması sırasında "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları üzerine Erdoğan, "Hiç endişe etmeyin, sizler bizimle beraber olduğunuz sürece evvelallah onlar eğilecekler. Müfteriler eğilecekler. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunlarınki yatsıya kadar bile yanmadı" dedi.

Erdoğan, "Ankara Büyükşehir Belediyemizi, başkanım Melih Gökçek ve ekibini, tüm emeği geçenleri, yüklenici firmaları tebrik ediyorum kendilerine teşekkür ediyorum. Bütün engelleme çabalarına, şiddet eylemlerine, vandallığa, hukuksuzluğa rağmen bu büyük eseri tamamladığı için Ankara trafiğine nefes aldıracak bu yolu inşa ettiği için Melih Bey'i ayrıca kutluyorum" diye konuştu.

Türkiye'de eser üretmek, hizmet yapmak için sadece proje geliştirmenin, sadece kaynak temin etmenin yetmediğini anlatan Erdoğan, "Bir de stratejilerini, tüm siyasetlerini, tüm hayatlarını esersizlik üzerine, yapılara mani olmak üzerine kurmuş olanların engellemelerini aşmak gerekiyor. 1071 Malazgirt Bulvarı da işte bu şekilde engelleri aşarak inşa edilmiş bir projedir" ifadelerini kullandı.

-"(İstemezük) tavırlarından vazgeçmediler"

Bulvarın ODTÜ'den geçen bölümüne engel olmak için ortaya konan şiddeti, vandallığı, çirkinliği tüm Ankara ile Türkiye ile gördüklerini, takip ettiklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bahaneleri neydi? Güya ağaç kesiliyormuş. Öyle olmadığını, tam tersine proje kapsamında çok sayıda ağaç dikileceğini, yeşillendirme yapılacağını söylememize rağmen 'istemezük' tavırlarından vazgeçmediler. Biz bu tavrın yabancısı değiliz. Bir İstanbullu olarak boğaz köprülerinin hepsinde de aynı tavrı gördük. Şimdi üçüncü boğaz köprüsüne, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne de aynı şekilde 'istemezük' diyorlar. Kim bu zihniyet? CHP zihniyeti ve onun solundaki zihniyet. İstanbul'daki yeni havalimanı konusunda aynı şeyi yapıyorlar 'istemezük.' Marmaray'da aynı şeyi yaptılar 'istemezük', isteseniz de istemeseniz de biz bunları inşa ede ede Türkiye'yi büyütüyoruz."

-"Bunlar yapılanı görmez"

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşaat aşamasında yeri değiştirilen birkaç yüz ağacı bahane ederek engellemeye çalıştıkları 1071 Malazgirt Bulvarına ne kadar ağaç dikildi biliyor musunuz? Yolun refüjlerine ve çevresine 105 bin çalı, 177 bin çiçek, 75 bin metre kare çimen, bin 22 adet 15-25 yaş arası ıhlamur ağacı, 3 bin 105 adet de büyük boylu sedir, karaçam, göknar, mavi ladin türü ağaç dikildi. Şimdi soruyorum kim çevreci? Bu gençler aldanmış, bu gençler aldatılmış, bu gençler farklı gözlüklerle dünyaya bakıyorlar. Maalesef. Peki şu güzellikleri görecekler mi? Takdir edebilecekler mi? Buyrun ağaçlar, yemyeşil çimler. Asla, çünkü bunlar yapılanı görmez. Sadece engel olmaya çalışır. Bunlar daha şu ağaçları yerlerinden sökmeye çalışırlar. Ortada bırakırlar, bunlar bir yerleri taşlamak için bir bakıyorsunuz parke taşlarını da sökerler. Ellerinde molotof kokteylleriyle esnaflarımızın dükkanlarındaki cam, çerçeveyi indirdiler. Bunlar halkını da sevmez, vatandaşını da sevmez."

12 yıldır bunlara rağmen projeleri hayata geçirdiklerini, millete, ülkeye hizmet ettiklerini vurgulayan Erdoğan, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceklerini, 2023 yılı hedeflerini hayata geçireceklerini, 2053 hedeflerinin altyapısını kuracaklarını vurguladı.

-"1071 Malazgirt Bulvarı işte bunun habercisidir"

Erdoğan, "Çocuklarımız için, torunlarımız için Türkiye'yi 2071'e hazırlayacağız. 1071 Malazgirt Bulvarı işte bunun habercisidir, işte bunun müjdecisidir. Eğer biz bunlara uysak, bunların dediği şekilde hareket etmeye kalksak inanın Türkiye, bırakın 12 yılda 3 kat büyümeyi, 1440'lara geri döner. 12 yıl önce milli gelirimiz 230 milyar dolardı, bugün 800 milyar dolar. Nereden nereye geldik. Hesap bu. Bunların kafası 1940'ların CHP kafasıdır. Kendisi bir şey yapmayan, kimsenin de bir şey yapmasına izin vermeyen o zihniyete milletimiz 1950 yılında 'yeter, söz milletin' diyerek 'dur' dedi" diye konuştu.

Rahmetli Menderes ve arkadaşlarının Türkiye'yi CHP zihniyetinden kurtarmasıyla milletin kalkınmayla, refahla, demokrasiyle tanıştığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"1960 darbesinin arkasında kim vardı? CHP zihniyeti vardı. 1970'lerde yaşanan onca acı hadisenin, 1994 krizinin, 2001 krizinin gerisinde işte hep bu CHP zihniyeti vardır. Onun takipçisi olan anlayışlar vardır. Ama artık o eski Türkiye geride kaldı. Yeni Türkiye'de istemezükçülere yer yok. Yeni Türkiye'de milletin tercihlerine saygı duymayanların, demokrasiyi hazmedemeyenlerin hiçbir karşılığı yok. Biz 2001 yılında Şeyh Edebali tarafından Osman Gazi'ye verilen 'insanı yaşat ki, devlet yaşasın' öğüdünü kendimize şiar edinerek yola çıktık. Hükümetlerimiz dönemlerinde insanımıza hizmet ettiğimiz ölçüde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güçlendiğini, devletimiz güçlendikçe insanımıza daha çok hizmet verebileceğimizi gördük. Bunu herkese de gösterdik."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Melih Gökçek Malazgirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title