Haberler

1071 Kadın Girişimci Projesi'nde 60'ncı İş Yeri Açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan "1071 Kadın Girişimci Projesi" kapsamında kendi iş yerinin patronu olan kadın sayısı 60’a ulaştıKeçiören Belediyesi, Keçiören TOGEM ve KOSGEB’in destek verdiği 1071 projesi ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "1071 Kadın Girişimci Projesi" kapsamında kendi iş yerinin patronu olan kadın sayısı 60'a ulaştı

Keçiören Belediyesi, Keçiören TOGEM ve KOSGEB'in destek verdiği 1071 projesi ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyor. Proje kapsamında girişimcilik eğitimi alan kadınlardan Gül Altınışık, butik açarak kadın patronlar arasındaki yerini aldı. İş yerinin açılış törenine AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Lütfiye Selva Çam'ın yanı sıra Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve eşi Burcu Dirim, Keçiören TOGEM Başkanı Dr. Ayten Aydın, AK Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi ve Belediye Meclis üyeleri de katıldı.

"EN BÜYÜK TEŞVİK KADINLARIN CESARETİ"

Açılışta bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Lütfiye Selva Çam, "Girişimcilik kadınların işidir, çünkü bizler evde çalışıp üretiyoruz. Bunu Gül Hanım gibi iş yeri açılışlarına çevirmeliyiz. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin desteğiyle yürüyen bu projenin tüm Türkiye'ye yayılmasını diliyorum. Kadın girişimcilerimize teşvik konusunda Meclis'te her şekilde destek olmaya hazırım" dedi.

1071 projesine her türlü desteği verdiklerini, ama buradaki en büyük teşviğin kadın girişimcilerin cesareti olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Ak ise, "Gül Hanım'ın açmış olduğu butik hayırlı uğurlu olsun. Açılış yaptıkça mutluluğumuz artıyor. Ev ekonomisine, ülke ekonomisine katkı sağlamak için 1071 projesine katılan her kadınımızı tebrik ediyorum. Yanlarında bir kişi bile çalıştırırlarsa istihdam artışına katkı olur. Aynı zamanda fedakar, cefakar, canımız ciğerimiz bütün annelerimizin Anneler Günü'nü de kutluyorum" diye konuştu.

Hanımların açılışa katılan Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Lütfiye Selva Çam'ı Meclis'te görmek istediklerini belirten Başkan Ak, "İnşallah kendisini Meclis'te göreceğiz. Bir önerim var. Proje kapsamında açmış olduğumuz her iş yerine 1071 bayrağı asalım. Böylelikle projenin tanıtımını daha güzel yapmış oluruz. Emine Erdoğan Hanımefendi bu projeyi önemsiyor ve sahipleniyor. Buraya mesaj göndererek aynı zamanda bizleri de cesaretlendirdi. Onun desteğini hep arkamızda hissediyoruz. Bu arada komşu iş yerlerine de hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum" dedi.

"EMİNE ERDOĞAN'IN SELAMI VAR"

Kaymakam Dirim de, 1071 projesinin Keçiören TOGEM'in de katkılarıyla büyümeye devam ettiğini söyleyerek, "Bana eşiniz ne iş yapıyor diye sorduklarında 'Eşim evde çalışıyor' diyordum, ev hanımı demiyordum. Kendi iş yerini açan kadınların sayısının artmasını diliyorum. Gül Hanım da Keçiören TOGEM'in desteğiyle girişimci oldu. Tebrik ediyorum" dedi.

1071 projesi kapsamında hanımların patronluğunda 60'ıncı iş yerinin açılışını gururla yaptıklarını kaydeden Ayten Aydın ise, "Projenin mimarı Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi bu açılışa katılacaktı. Çok istemesine rağmen katılamadı, İstanbul'a gitmek zorunda kaldı. Emine Hanımefendi'nin her iş yerinin açılışından haberi var. Sizlere çok selamı var, Anneler Günü'nüzü kutluyor. Keçiören Belediye Başkanım ve eşi Hatice Hanım'ın sonuna kadar sahiplendiği bu proje başarıyla devam ediyor. İnşallah 1071 iş yeri hedefine ulaşacağız" diye konuştu.

İş yeri sahibi Gül Altınışık da açılışa gelen bütün misafirlerini "Hoş geldiniz" diye selamlarken, proje için her türlü desteği veren Mustafa Ak, eşi Hatice Ak ve Keçiören TOGEM Başkanı Aydın'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından iş yerinin açılışını Başkan Ak ve protokol heyeti kurdele keserek yaptı. Başkan Ak ayrıca iş yeri sahibesine "hayırlı olsun" hediyesi olarak Keçiören Belediyesi'nin ay yıldız motifli duvar saatini takdim etti. Törende üzerinde Anneler Günü'ne özel "Seni Seviyorum" yazılı iyi dilek balonları da uçuruldu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Hatice Ak Keçiören Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title