Haberler

104 Yaşındaki Emekli İşçinin Sağlık Sırrı

Güncelleme:

Batmanda ikamet eden 104 yaşındaki emekli Karayolları işçisi Muhammet Can Saran, sağlıklı olmasını doğal yiyeceklerden kaynaklandığını belirtti.

104 yıllık sır!

104 yaşında olmasına rağmen oldukça sağlıklı olan emekli Karayolları işçisi Muhammet Can Saran, doğal yiyeceklerle beslendiğini belirtti.

Bölgenin ilk Karayolu çalışanlarından ve greyder operatörlerinden olan 104 yaşındaki Muhammet Can Saran, Batman ve komşu il ile ilçelerdeki tüm yolların ilk açılışını kendisinin yaptığını belirtti.

Bölgede çok sayıda ormanlık alan, çeşme ve yol hizmetlerinde bulunduğunu belirten Saran, 1980 yılında Karayollarından emekli olduğunu ifade etti.

Yılın neredeyse tüm gününde oruç tuttuğunu ifade eden Saran "Batmana 1950'li yıllarda geldim ve yol çalışmalarında bulundum. Batman o zaman tamamen çöl ve sazlıktı. Bölgedeki tüm yerleşim birimlerinin ilk dönemlerini ilk günkü gibi hatırlıyorum" dedi.

"FAZLA YEMEK DÜŞKÜNÜ DEĞİLİM"

Hastalıkların tümünün fazla yemekten kaynaklandığını ve 104 yıllık sağlıklı ömrünü az yemek ve sene boyunca belli aralıklarla oruç tutmaya borçlu olduğunu belirten Saran "Yoğurt ve doğal ürünler dışında abur-cubur yemem. Az çeşit ve az yemek daha sağlıklıdır" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title