Haberler

102 Yaşındaki Adile Nineden Sağlıklı Yaşamın Sırları

Güncelleme:

Antalya'nın Akseki ilçesinde yaşayan 102 yaşındaki Adile Şahin, uzun ve sağlıklı bir hayat sürmenin sağlıklı beslenmekten geçtiğini söyledi.

Antalya'nın Akseki ilçesinde yaşayan 102 yaşındaki Adile Şahin, uzun ve sağlıklı bir hayat sürmenin sağlıklı beslenmekten geçtiğini söyledi.Şahin, yaşamından örnek verirken, "Hayatım boyunca doğal ürünler tükettim ve bilmediğim gıdaları yemedim. Tuzlu ve salçalı yemeklerden kaçındım, yumurta, tereyağı gibi doğal ürünleri daha fazla tercih ettim" dedi.

Süleymaniye Mahallesi'nde kızı Ümmühan Ünal (68) ve torunları ile yaşayan, diğer çocukları İstanbul'da hayatını sürdüren Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşini 28 yaşında kaybettikten sonra 3 kızı ve bir oğlunu çiftçilik yaparak büyüttüğünü anlattı.20 torununun 35 çocuğu, 5 de torununun torunu bulunan, yaşından dolayı duyma ve yürüme güçlüğü çeken Şahin, zaman zaman çocukları ve torunları yardımıyla bahçede dolaşabildiğini dile getirdi.Çocuklarını okutmak için yumurta, buğday ve dağlardan topladığı odunları sattığını aktaran Şahin, sağlıklı bir yaşam sürmek için sağlıklı beslendiğini belirtti.Adile Şahin, "Hayatım boyunca doğal ürünler tükettim ve bilmediğim gıdaları yemedim. Tuzlu ve salçalı yemeklerden kaçındım, yumurta, tereyağı gibi doğal ürünleri daha fazla tercih ettim" diye konuştu. -"Hayatında bir kere bile tansiyon ilacı almadı"Şahin'in en küçük çocuğu 60 yaşındaki Gülsüm Ünal da babaları öldükten sonra annelerinin kendilerini büyük zorluklar içinde büyüttüğünü anlattı. Büyürken akrabalarından destek görmediklerini belirten Ünal, "Annem, hem annemiz hem babamız oldu. Bizi bu yaşlara getirdi. Annemden Allah bin kere razı olsun" ifadesini kullandı.Annelerine "gözleri gibi baktıklarını" vurgulayan Ünal, "Annemin 20 torunu var. Torununun çocuklarıyla 60 toruna sahip. Bizden daha sağlıklı. Bizde tansiyon ve şeker var fakat annem hayatında bir kere tansiyon ilacı almış değil. Salçalı yemeklerden uzak durur, midesine dokunan yemekleri yemez" şeklinde konuştu.Ünal, Şahin'in tercih ettiği yiyecekler olduğunu, özellikle çayı çok sevdiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Süleymaniye Ünal Şahin Antalya Akseki Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title