Haberler

100 Yıllık Okullar Spor Şöleni"

Güncelleme:

Türkiye'nin tarihi 100 yılı aşan en köklü liseleri arasında düzenlenen FMV Işık Okulları 12. "100 Yıllık Okullar Spor Şöleni", 14 Mayıs 2014 Çarşamba günü yapılacak açılış töreni ile başlayacak. Şölende asırlık okulların mezunları da karşı karşıya gelecek. Kentteki 32 tarihi okulun öğrencileri ve mezunları, dört gün boyunca; futbol, basketbol, voleybol, yüzme ve tenis dallarında birbirleriyle yarışacak. Bu sene Danimarka'dan misafir olarak şölene katılan ve 1881 yılında kurulan Rysensteen Gymnasium da futbol dalında yarışacak.

FMV Işık Okulları 12. "100 Yıllık Okullar Spor Şöleni", Ayazağa Kampüsü'nde 14 Mayıs 2014 Çarşamba günü saat 13:00'te "Spora Işık Tutanlar" ödül töreni ile açılacak.

Spor alanında 21 farklı kategoride ödülün dağıtılacağı törende, yılın en iyi sporcuları ve spor insanları bir araya gelecek. Şölen, 17 Mayıs 2014 Cumartesi günü oynanacak final maçlarıyla son bulacak.

FMV Işık Okullarının gelenekselleştirdiği şölene; Galatasaray Lisesi, Özel Avusturya Lisesi, Saint Joseph Fransız Lisesi, Beyoğlu Anadolu Lisesi, Özel İtalyan Lisesi, Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi, İstanbul Lisesi, Özel Darüşşafaka Lisesi, Nişantaşı Anadolu Lisesi, Getronogan Ermeni Lisesi, Özel Alman Lisesi, Davutpaşa Lisesi ve Vefa Anadolu Lisesi gibi köklü eğitim kurumları katılacak.

Masa tenisi, futbol, yüzme, voleybol, basketbol, atletizm ve tenis branşlarında yarışmaların yapılacağı organizasyonda, her branşta uluslararası oyun kuralları geçerli olacak ve bütün mücadeleler ilgili branşların Türkiye federasyonlarından gelen hakemler tarafından yönetilecek. Sporcular, 'genç kız' ve 'genç erkek' kategorilerinde mücadele edecekler.

Yarışların yapılacağı alanlar ise FMV Işık Okulları Nişantaşı, Ayazağa ve Erenköy Kampüsleri ile ENKA Sadi Gülçelik Atletizm Pisti olacak.


YILIN SPOR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULACAK

Her yıl yoğun bir ilgi ile takip edilen organizasyon, Türkiye'nin spor ve gençlik gündeminde öne çıkan isimlerini de bir araya getiriyor. Spor şöleninin bu yıl düzenlenecek "Spora Işık Tutanlar" ödül töreninde Türk spor dünyasının öne çıkan isimleri, ödüllerini "Işık"lı öğrencilerden alacak. Bu yıl ödül verilecek isimler ise şöyle:

Cristiano RONALDO Dünyada Yılın Sporcusu
Caner ERKİN Yılın En İyi Çıkış Yapan Sporcusu
Ergin ATAMAN Yılın Teknik Direktörü
Dirk KUYT Yılın Futbolcusu
Türk Hava Yolları Yılın Sponsoru
Uğur ERDENER Yılın Spor Adamı
Mehmet DEMİRKOL Yılın Spor Yazarı
Rıdvan DİLMEN Yılın Spor Yorumcusu
Derya CAN Yılın Sporcusu
Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı Yılın Takımı
Hugo ALMEIDA Yılın En Değerli Golcüsü
Hüsnü GÜRELİ 128. Yıl Özel Ödülü
Mircea LUCESCU 128. Yıl Özel Ödülü

Hasan ARAT - TMOK Başkan Yardımcısı Türk Sporunu Tanıtım Ödülü
Neşe GÜNDOĞAN - TMOK Gn. Sek. Türk Sporunu Tanıtım Ödülü
Arda TURAN Onur Ödülü
Makaralı Yay Genç Bayan Millî Takımı Onur Ödülü

Roberto CARLOS Kariyer Ödülü
Roberto MANCINI Kariyer Ödülü

Vicente Del BOSQUE Başarı Ödülü
İpek ŞENOĞLU Başarı Ödülü
Burcu DAĞ Başarı Ödülü

George HAGI Yaşam Boyu Başarı Ödülü
Zeljko OBRADOVIC Yaşam Boyu Başarı Ödülü

Şenol GÜNEŞ Türk Sporuna Hizmet Ödülü
Turhan ŞAHİN Türk Sporuna Hizmet Ödülü

Semih KAYA Fair Play Ödülü
Fenerbahçe U15 Futbol Takımı Fair Play Ödülü

Mert ÇETİN Yılın Işıklısı Ödülü


PARALİMPİK BAŞARI ÖDÜLLERİ (PARALYMPIC AWARDS)

Mehmet Sami SARAÇ Dünya ve Avrupa Şampiyonu (Paratekvando)
Yaşar Sami GÖKBABA Dünya ve Avrupa Şampiyonu (Paratekvando)

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ayazağa Türkiye Şölen Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title