Haberler

100 Yıllık Hikaye İmam Hatip" Etkinliği

ÖNDER Başkanı Korkut: "İmam hatip nesli bir misyon neslidir.

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı Hüseyin Korkut, imam hatip neslinin bir misyon nesli olduğunu belirterek, "Zulme karşı adaleti, şefkati, merhameti savunan bir nesildir. Bu nesil, millete dayanmaktadır ve millete dayanarak bugünlere gelmiştir. İnşallah bundan sonra da mücadelesini böyle yaparak sürdürecektir" dedi.

İmam hatip liselerinin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Burhan Felek Spor Salonu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen "100 Yıllık Hikaye İmam Hatip" etkinliğinde konuşan Korkut, imam hatip okullarının kuruluşlarından bu yana bazı zorluklar yaşandığını söyledi.

Korkut, açıldıktan bir süre sonra kapatılan bu okulların, milletin çabalarıyla ve Celalettin Ökten, Adnan Menderes ve Tevfik İleri'nin destekleriyle yeniden açıldığını ve o günden bu yana hizmete devam ettiklerini anlattı.

İmam hatip okullarının 100 yıllık yürüyüşünün çok zor ve çileli olduğunu dile getiren Korkut, "İmam hatip okulları varoluş mücadelesi verdi. Sık sık okulların varlığına yönelik saldırılar olmuş ama bunlar bertaraf edilmiştir. Bu zorlu yolculukta dernek olarak da büyük bir mücadele verilmiştir" diye konuştu.

Korkut, ÖNDER olarak milletin tarihine ve kültürüne bağlı, dinin ve güzelin yanında duran, hedefleri doğrultusunda mücadeleden kaçmayan nesiller yetiştirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu nesiller, yeni bir dünyanın kurulması noktasında, insanlığın kurtuluşu için büyük bir görev alacak. İmam hatip nesli bir misyon neslidir. Zulme karşı adaleti, şefkati, merhameti savunan bir nesildir. Bu nesil, millete dayanmaktadır ve millete dayanarak bugünlere gelmiştir. İnşallah bundan sonra da mücadelesini böyle yaparak sürdürecektir."

"Başbakanımızın yanındayız"

Türkiye'de son günlerde milli iradenin baskı altına alındığını ifade eden Korkut, şöyle devam etti:

"Ülkemizde ve dünyada büyük hizmetler üreten sivil toplum kuruluşlarının yıpratılmak istendiğinin farkındayız. Ülkemizin küresel ölçekte aldığı göz alıcı durumun durdurulmaya çalışıldığının farkındayız. Sivilleşme ve özgürleşme alanında ülkemizin elde ettiği bütün kazanımların yok edilmeye çalışıldığının da farkındayız. İmam hatip nesli olarak bu olayların karşısındayız ve milletin, milli iradenin yanındayız.  Milletimizin meşru yollarla seçilenlerine, millete dayanarak milletimizin iradesini temsil eden duruşa, hizmete karşı girişilen birtakım oyunlara karşıyız. Başbakanımızın yanındayız."

Korkut, imam hatip nesli olarak buna direneceklerini ve milli iradenin yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

"Sizlerle ülkemizin geleceğini hazırlıyoruz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da milletlerin gücünün, yetişmiş insan gücüyle ölçüldüğünü anlatarak, "Milleti millet yapan değerler vardır. İnancından, kültüründen aldığı değerlerle geleceğe yürürler. Millet olarak geleceğe emin adımlarla yürümekteyiz. Sizlerle ülkemizin geleceğini hazırlıyoruz. Aranızdan birçok devlet adamı, güzel insanlar yetişecek" ifadelerini kullandı.

Etkinlikten notlar

ÖNDER'in Üsküdar Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlendiği etkinliğe, 60 ülkeden gelenlerin de aralarında olduğu çok sayıda imam hatipli katıldı.

Kalabalık nedeniyle tribünlere sığmayanlar salonun iç kısmına alındı. Salona, "İmam Hatip 100. Yıl, Yüz Yıllık Hikaye" yazılı platform kuruldu. Platformun iki tarafına büyük Türk bayrakları asıldı.

Salonun farklı yerlerine de "1453 ruhu ile 2071'e", "Gönüller yapmaya geldik", "İşimiz ilim, gücümüz iman", "Gelecek gençliktir", "Dünya dikkat kesil, imam hatipli nesil", "Hiç bitmeyen senfoni" yazılı pankartlar yerleştirildi.

Bazı katılımcılar da üzerinde Başbakan Erdoğan'ın resmi bulunan ve üzerinde "Rahat ol Türkiyem emin ellerdesin", "Sizi Allah için çok seviyoruz" ile "İmam hatip neslinin duaları seninle, sen yürümeye devam et usta" yazan pankartlar astı.

Zaman zaman tekbir getiren katılımcılar, "Recep Tayyip Erdoğan", "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Dik dur eğilme imam hatip seninle", "Biz biz biz imam hatip nesliyiz" sloganları attı.

Başbakan Erdoğan, salona girerken alkışlarla karşılandı. Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan katılımcıları el sallayarak selamladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, konuşmaların yapıldığı platformun iki tarafına kurulan dev ekranlarda, "İmam Hatip-100 yıllık hikaye" konulu kısa film gösterildi.

Daha sonra, Üsküdar Anadolu İmam Hatip Lisesi korosu, ilahi ve naatlardan oluşan mini bir konser verdi.

Ardından, farklı ülkelerden Türkiye'ye gelerek imam hatip liselerinde eğitim görenlerden oluşan grup, Mehmet Emin Ay'ın "Ben imam hatipliyim" şiirini okudu. Daha sonra, 60 ülkeden öğrencilerin oluşturduğu Uluslararası Fatih İmam Hatip Lisesi mehter grubu gösteri yaptı.

Ayrıca yeni "İmam Hatip Marşı" da 60 ülkeden gelen imam hatipliler tarafından seslendirildi.

Katılımcılar, Başbakan Erdoğan'ın konuşması boyunca tezahüratta bulundu. Erdoğan'a, konuşmasının ardından iki yabancı öğrenci tarafından arkadaşlarının kendisine yazdığı mektuplar teslim edildi. Mektupları alan Erdoğan, öğrencilere teşekkür ederek, "Gerekenleri yapacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan ardından, imam hatip okullarına emeği geçenlere plaket verdi. Ünalan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri de Erdoğan'a çiçek sundu.

Etkinliğe, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bazı AK Partili milletvekilleri de katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Korkut İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Mahmut Çakarmahmutcakar@autlooc.com.tr:

Köyün birinde geceleri elçabukluğuyla koyun apartan,gündüzleri post üzerinde 99 luk tesbih çeken biri varmış. Kaybolan koyunların sahibi her uğramasında onu tesbih çekerken görür ve şüphelenmezmiş,koyunların sahibi gidince kendi kendine :'gece koyun kavurması,gündüz tesbih çevirmesi,kurban olam tesbih sana,yoksa kimse güven etmez bana.' diye söylermiş.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title