Haberler

100 Yıllık Gelenek Bozulmadı

Yaklaşık 100 yıldır Şamlı Mahallesi'nde 25-26 Haziran tarihlerinde düzenlenen Geleneksel Şamlı Panayırı Karesi Belediyesi'nin öncülüğünde ikinci kez yapıldı.

Bu yıl Ramazan Ayı'na denk gelmesi nedeniyle daha da renkli geçen panayıra halk adeta akın etti. Her kesimin katıldığı panayırda vatandaşlar oruçlarını açtı, tasavvuf müziği dinledi, lunaparkta eğledi. 50 dönümlük açık bir alana kurulan panayırda 250 esnaf stant açtı. Gıda, giyim, ve lunaparkın bulunduğu Şamlı Panayırı'nın açılış kurdelesini; Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ömer Arık, Şamlı Mahallesi Muhtarı Rahmi Demirbay, meclis üyeleri kesti.

Belediye tarafından çeşitli etkinliklerin düzenlediği panayıra açılışın ardından katılan; Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Osman Yenidoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, alanda tezgah açan esnafı ziyaret etti. Başkan Yılmaz ve protokol lunaparkta çarpışan otoya bindi.

Vali Mustafa Yaman, Karesi Çözüm Noktası'nın standını inceledi. Çözüm noktası personeli tarafından Vali Yaman'a anket uygulandı. Karesi Belediyesi, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Şamlı Mahallesi'nde yaklaşık 5 bin kişilik iftar düzenledi, Kur'an Tilaveti yapıldı. Halkla birlikte orucunu açan Başkan Yılmaz daha sonra panayır alanında düzenlenen oyunları izledi, Ferahfeza Tasavvuf Musikisi Topluluğu'nu dinledi. Hacivat-Karagöz, tiyatro oyunlarını hayranlıkla izleyen halk 'İllüzyonun Efendisi Sihirbaz Sabata' olarak bilinen Nevzat Güner'in gösterisini ayakta alkışladı. Gecenin sonunda sahneye çıkan ünlü sanatçı Ayhan Aşan söylediği şarkılarla gönüllere taht kurdu. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konser sonunda Ayhan Aşan'a etkinlikte yer aldığı için teşekkür edip çiçek verdi.

Şamlı Panayırı'nın bu sene ve önümüzdeki üç senenin Ramazan Ayı'na denk geldiğini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Böyle manevi bir ortamda Şamlı Panayırı'nı da yaşıyoruz. 100 yılı aşkın süredir devam eden Şamlı Panayırı bizim gelenek ve göreneklerimizde yeri olan bir etkinlik. Halkımızın kendi ürünlerini sattığı, kırsal mahallelerimizin katıldığı ve yörelerine göre eğlencelerin düzenlediği bir ortam. Yerel kanaat önderlerinin düzenlediği bu panayıra artık belediyemiz de katkılarıyla daha kaliteli bir organizasyona dönüştü "dedi. Vali Mustafa Yaman ise "Bu birlik ve beraberliğimiz inşallah her daim sürer. Belediye başkanına ve değerli mesai arkadaşlarına organizasyon için teşekkür ediyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Arık Şamlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title