Haberler

100. Yılında Çanakkale Ruhu Kadir Has Kongre Merkezi'nde Canlandırılacak

2015 yılı Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı olması nedeniyle Kayseri’de büyük çaplı bir organizasyon 18 Mart Çarşamba günü akşam Saat 18.00’de Kadir Has Kongre Merkezinde Kayseri Valiliği ile Kayseri Şeker’in ortaklaşa düzenlenecek.

2015 yılı Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı olması nedeniyle Kayseri'de büyük çaplı bir organizasyon 18 Mart Çarşamba günü akşam Saat 18.00'de Kadir Has Kongre Merkezinde Kayseri Valiliği ile Kayseri Şeker'in ortaklaşa düzenlenecek.

100.Yılında Çanakkale ruhu konulu program hakkında bilgi veren Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "18 Mart 2015 Çarşamba günü Çanakkale zaferimizin yüzüncü yıl dönümü olup bizler için çok önemli bir gündür. Bu etkinlikle alakalı olarak Kayseri Valiliğimizle birlikte yaptığımız organizasyon kapsamında Kayseri Müftülüğümüz görevlileri tarafından salalar verilecek, hafızlarımız Kur'an Tilaveti icra edecek bir de Çanakkale'yi karış karış gezerek tarihi gerçekleri ve Çanakkale ruhunun Kayseri'de genç nesillere aktarılmasında büyük emekleri olan Erciyes Üniversitesinden öğretim üyelerinden A.Nedim Kilci tarafından verilecek olan Çanakkale ruhu konulu Konferans verilecektir" dedi.

Akay, "100.Yılında Çanakkale ruhu etkinlikleri anısına Kayseri Şeker tarafından Programa katılanlara, 18 Mart 1915'te İngiliz gemilerinin Çanakkale'yi geçmek için çok sayıda topu susturdukları anda 276 kilogramlık top mermisini tek başına sırtlayarak topun namlusuna yerleştirip Topu ateşleyerek "Ocean" adlı İngilizlerin en büyük zırhlısını batıran, İngiliz ve Fransız gemileri, boğazı geçemeyeceklerini anlayarak geri dönmesine vesile olan Çanakkale Savaşları'nda gösterdiği kahramanlıkla adını Türk tarihine yazdıran, topçu onbaşı diye tanınan Seyit Çabuk'a ait anıt ile Kayseri, Yozgat, Sivas İllerimizden Çanakkale'de şehit olanların isim listesinin de yayınlandığı bir albüm hediye edilecektir.

TRT sunucu spikerlerinden Derya Kaya'nın sunumuyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Gençlik Korosunun Çanakkale Türküleri konserinin de yer aldığı 100.Yılında Çanakkale Zaferi programına tüm Halkımız davetlidir." dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Kayseri Şeker Hüseyin Akay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title