Haberler

100. Yılında Çanakkale Müzesi'ne Ziyaretçi Akını

Çanakkale Zaferi, Bağcılar’da inşa edilen gurur duyulan abide bir eserle anılıyor.

Çanakkale Zaferi, Bağcılar'da inşa edilen gurur duyulan abide bir eserle anılıyor. Evren Mahallesi'nde Bağcılar Belediyesi tarafından hizmete sunulan Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi'ni her gün yüzlerce kişi ziyaret ediyor.

Çanakkale Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi, Pazar günleri hariç haftanın altı günü ziyaret edilebiliyor. Ziyaretçiler iki uzman eşliğinde Müze'yi gezerek eserler hakkında bilgi alıyor. Okullar, sivil toplum kuruluşları, spor dernekleri, kulüpler ile kamu kurum ve kuruluşları da Müze'ye ziyaret programları düzenliyor. Çanakkale'de savaşan Avustralya, Yeni Zelanda ve İngiliz askerlerin torunları da Müze'yi ziyaret ederek eserleri yakından inceleme imkanı buluyorlar. Yine Bağcılar'da yaşayan şehit yakınları ile gaziler de Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi'ni sıkça ziyaret ediyorlar. Müze sabah 09.00 ile 17.00 arası ücretsiz olarak gezilebiliyor.

ŞEHİDİN EVRAK ÇANTASINDAKİ BİR TUTAM SAÇ

Müze bünyesinde orijinal Çanakkale savaş materyalleri, 11 adet realistik silikon heykel, Nusret Mayın Gemisi iç bölüm uygulaması, Gelibolu topoğrafyası, dokunmatik Çanakkale Şehitleri ekranı gibi uygulamaları bulunuyor. Resim çalışmalarını Sinan Turaman, realistik silikon heykelleri Hakan Temur'un yaptığı müzenin küratörlüğünü ise Mehmet Lütfi Şen yaptı. Müze'nin kuruluşundaki hazırlık çalışmaları sırasında orijinal materyaller arasında bulunan bir tutam saç da sergileniyor.

99 yıl önce savaşta kullanılan bir evrak çantasının iç bölümünde bulunan ince örülmüş bir tutam saç ziyaretçileri duygulandırıyor. Bir metrekareye 6 bin merminin düştüğü savaştan kalan top mermileri, Çanakkale Aynalı Çarşı dekorasyonu ile siper alanları da ilgi görüyor. Savaşa katılan askerlerin hayatlarından kesitler de yağlı boya çalışma ile anlatılıyor. Ziyaretçilerin tarihi Zafer'e şahitlik ettikleri Müze'de, yürekler burkuluyor.

"SİNEMADA SAVAŞTAN KESİTLER İZLENİYOR"

Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi'ndeki kafeterya alanı 265 metrekarelik alandan oluşuyor. Sosyal tesisleri, parkı ve peyzajıyla dikkat çeken bina 810 metrekarelik kullanım alanına sahip. Safranbolu evi bünyesinde zemin katta kafeteryanın da yer aldığı parkta ayrıca birinci katta Tarih

Müzesi ve ikinci katta sinema salonu bulunuyor.

"TARİHİMİZİ YAŞATIYORUZ"

Çanakkale'nin bir milletin yeniden doğduğu yerin, bir milletin yeniden şahlanışının adı olduğunu vurgulayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünü anlamlı ve coşkulu bir programla kutladıklarını belirtti. Çağırıcı, Bağcılar Meydanı'nda kurdukları 100. Yılda Çanakkale Platosu'nda tiyatrocuların, aralarında 6'şar metre bulunan cephelerdeki savaşları canlandırdıklarını anlattı. Çanakkale Şehitler Parkı ve Zafer Müzesi'nin önemine de dikkat çeken Çağırıcı, "Çocuklarımız, anıt ve rölyefler bulunan müzemizde tarihi yaşayarak öğreniyorlar." Dedi. Çağırıcı, ayrıca şu ana kadar 100 bin hemşehrisini Çanakkale'deki şehitliğe götürdüklerini sözlerine ekledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bağcılar Belediyesi Çanakkale Zaferi Lokman Çağırıcı Avustralya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title