Haberler

100. Yıl Tatil Köyü İhalesi Kördüğüm

Zonguldak'ın en köklü konaklama ve tatil tesislerinden olan 100. Yıl Atatürk Hizmet köyü ihalesi adeta kördüğüme döndü. Yüzde 45'lik bölümü 9.1 milyon TL bedelle 100. Yıl Vakfı'na verilen, ancak vakfın parayı ödeyememesi sebebiyle iptal olan ihale sonuçlanmayı bekliyor.

1982 yılında 49 yıllığına Zonguldak 100. Yıl Vakfı'na kiralanan ve Bakacakkadı'da bulunan 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü'nün yüzde 45'lik kısmı yaklaşık 14 yıl önce İl Özel İdaresi'ne, yüzde 30'luk kısmı Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne geri kalan yüzde 25'lik kısmı ise ilçe kaymakamlıklara devredildi. Ancak geçtiğimiz yıllarda Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın gayretleri ile 100. Yıl Hizmet Köyü'nün ihale ile devredilmesine karar verildi. İlk olarak açılan yüzde 45'lik ihaleye 100. Yıl Vakfı ile birlikte 4 kişi daha katıldı. Ancak fiyatın yükselmesi üzerine Murtaza Akyol ve 100. Yıl Vakfı baş başa kaldı. İhaleyi 9 milyon 100 bin TL ile 100. Yıl Vakfı kazandı. Ancak vakıf bu parayı ödeyemeyince, ihale 9 milyon TL ile ikinci en iyi teklifi veren Murtaza Akyol'a kaldı. Murtaza Akyol'un vekilliğini yapan Cevdet Aldağ ihaleyi almak istemediklerini belirtince, bu kez ihale iptal edildi.

YÜZDE 30'LUK İHALE İLK ETAPTA YAPILAMADI

Konuyla ilgili olarak konuşan Cevdet Aldağ, "Biz daha sonra yüzde 30'luk kısmının ihale edileceğini öğrenerek buna katılmak istedik. Fakat daha sonra kapıya ihalenin iptal edildiği yazısı asıldı. 9 gün sonra ihalenin yapılacağını duyduk. Biz tepki göstermek amacıyla girmedik. Nitekim ihaleye tek başına giren 100. Yıl Vakfı 306 bin TL ile yüzde 30'luk kısmı aldı. İlçe kaymakamlıklarında olan yüzde 25'lik kısmı da bu vakfın almış olduğunu öğrendik. Şu an vakıfta yüzde 55'lik kısmı bulunuyor" dedi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban'a hassasiyetinden dolayı teşekkür eden Aldağ, "Sayın valimiz konu ile çok yakından ilgilendi. Biz İl Genel Sekreterimiz ile görüşerek burayı almak istediğimizi belirtmiştik. Biz bir ödeme planı istedik. Devletimizin zarar etmesini değil kar etmesini arzulamıştık. Bir netice alamayınca yüzde 30'luk ihaleye bu yüzden girmedik. Cezalı olan bir vakıf ihaleye girerek kazandı. Biz vakıfların ihaleye giremeyeceğini biliyoruz. Nasıl bu ihaleyi kazandıklarını merak ediyoruz" diye konuştu.

İhaleye giren diğer bir isim olan Zonguldaklı işadamı Yusuf Günay da, "Zonguldak'a hizmet etmeyi düşünüyorduk. 9 milyon TL gibi bir rakamlar verildi. Biz bu parayı verecek durumda değiliz. İnşallah Murtaza Akyol alır. Biz yüzde 75'lik kısmı alabilmek umuduyla ihaleye girdik. Bu gerçekleşmeyince diğer ihalelere girmedik" yorumunda bulundu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Bakacakkadı Ali Kaban Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title