Haberler

100 Yataklı Akçakale Devlet Hastanesi Açıldı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yapımı tamamlanan 100 Yataklı Devlet Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Şanlıurfa'da Yapımı tamamlanan Akçakale Devlet Hastanesi dün düzenlenen törenin ardından halkın hizmetine sunuldu.

AK Parti milletvekili adaylarının yoğun katılım gösterdiği açılış töreninde bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, "Sadece Akçakale ilçesi değil tüm bölgelerinde hizmetler yapılıyor. Viranşehir'de 200 yataklı hastane hizmette, Siverek'te 200 yataklı hastane hizmette, Hilvan'da 50 yataklı hastane bitmek üzere, Halfeti'de 30 yataklı hastane bitti, Suruç'ta 150 yataklı hastane devam ediyor, Birecik'te 200 yataklı hastane bitmek üzere, Merkezde Eyyübiye'de 800 yataklı hastane bitti" dedi.

Aile sağlık merkezlerinin 36'sının tamamlandığını da sözlerine ekleyen Çelik, "4 yılda sağlık alanında ayak basmadığımız bir yer kalmadı. Bütün Şanlıurfalılara hayırlı olsun" diye konuştu.

'BAŞKA İLLERDEN HASTA GELECEK'

Konuşmasında Şanlıurfa'nın çevre illerden hasta kabul edecek teknoloji ve imkana sahip olduğunu dile getiren Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Şanlıurfa merkezde bin 700 yataklı hastanemizin temelini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan attı. İnşallah 3 yıl içerisinde bitireceğiz ve 50 yıl Şanlıurfalılar sağlık imkanlarına kavuşmuş olacak. Başka bir ile ihtiyacınız olmayacak, başka iller aksine Şanlıurfa'ya gelip tedavi olacak. 2002 yıllında hastaneler cefa yerleriydi."

'DESTEKLEME BLOKU KALKTI'

Burada Ova'daki çiftçilere de seslenen Çelik, Sulama birlikleriyle TEDAŞ arasındaki meseleyi de çözdüklerini belirtti. Çelik bu konu ile ilgili de "Bugün itibarıyla destekleme bloğu kalktı bunu da çözdük. Bundan sonra herkes görevini yapacak. Suriye'de nelerin yaşandığının en canlı tanıklarının siz Akçakalelilersiniz. Suriye'de binlerce insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Çelik, adeta Akdeniz'in kana boyandı kana. Dünyada hüküm sahibi olduğunu söyleyen devletlerin yüz karası tablolar yaşanıyor. Bu kadar komşu ülkeden insanlar geldi, Şanlıurfalılar sıkıntı da yaşadı ama biz ev sahipliğini yapmazsak kim yapacaktı, biz görevimizi yaptık Bundan sonra hem kamplarda hem de oluşturulacak tampon bölgelerde birbirimizi rahatsız etmeyecek şekilde kardeşlerimizi buralara yerleştireceğiz inşallah. Akçakale Gümrük Kapısı karşıda muhatap olmadığı için devlet olmadığı için nasıl çalışacaksınız. Böyle olunca bu dönemde Akçakalelilere bu yanlışı yapamayız anlayışıyla kapıyı insani yardımlar için açtık. İnşallah kısa sürede orada muhatap oluşur kapımızı güzelce yaparız ve komşu ülkemizle ticari ilişkilerimizi daha aleni bir şekilde sürdürürüz" sözlerini kullandı.

Konuşmaların ardından Çelik ve beraberindekiler hastanenin açılış kurdelesini kesti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Faruk Çelik Viranşehir Şanlıurfa Ak Parti Yerel Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title