Haberler

100'üncü Yılında Birinci Dünya Savaşını Anlamak" Sempozyumu

Harp Akademileri Komutanlığınca, 20 21 Kasım'da düzenlenecek sempozyumda, Türkiye başta olmak üzere ABD, Azerbaycan, Bulgaristan, Hindistan, Kırgızistan, Macaristan, Pakistan ve Sırbistan'dan askeri tarih, güvenlik stratejileri ve uluslararası ilişkilerle ilgili çalışmalar yapan 27 akademisyen bildiri sunacak.

Harp Akademileri Komutanlığı Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (SAREN) Müdürlüğünce 20-21 Kasım'da "1914'ten 2014'e 100'üncü Yılında Birinci Dünya Savaşını Anlamak" konulu uluslararası sempozyum düzenlenecek.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, sempozyum, Birinci Dünya Savaşı'nın yüzüncü yılını anma faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilecek.

İstanbul Maslak'taki Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde 20-21 Kasım'da düzenlenecek sempozyum, Birinci Dünya Savaşı'nı disiplinler arası bakış açısıyla incelemek, savaş esnasında, öncesinde ve sonrasında meydana gelen siyasi, sosyal ve ekonomik gelişmeler hakkında yeni ve ilgi çekici tespitler yaparak bilim dünyasında ilgi uyandırmak, bu alanda yapılmış ve yapılan çalışmaların paylaşılması için uygun akademik ortam sağlayabilmek amacıyla icra edilecek.

Sempozyumda, Türkiye başta olmak üzere ABD, Azerbaycan, Bulgaristan, Hindistan, Kırgızistan, Macaristan, Pakistan ve Sırbistan'dan askeri tarih, güvenlik stratejileri ve uluslararası ilişkilerle ilgili çalışmalar yapan 27 akademisyen bildiri sunacak. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan Azerbaycan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title