Haberler

100 Semazen ve 100 Sazendeden Sema Gösterisi

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli’de İzmit Belediyesi ile Mevlana Kocaeli Vakfı işbirliğinde 100 semazen ve 100 sazendenin gerçekleştirdiği sema gösterisi için vatandaşlar salona akın etti.

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli'de İzmit Belediyesi ile Mevlana Kocaeli Vakfı işbirliğinde 100 semazen ve 100 sazendenin gerçekleştirdiği sema gösterisi için vatandaşlar salona akın etti.

İzmit Belediyesi ve Mevlana Kocaeli Vakfı işbirliğinde Mevlana, ölümünün 742. yıl dönümünde sema gösterisi ile anıldı. Programda 100 semazen ve 100 sazende gösteri yaptı. Programın açılış konuşmasını yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Mevlana demek aşk demek, sevgi demek, hoşgörü demektir. Bizler bu derin sevgiyi, ilahi sevgiyi gösteren bir milletin evlatlarıyız. Bizim bu kökümüzden gelen, hiçbir millete nasip olmayan sevgiyi ve enerjiyi yarınlara taşıma gayretindeyiz. Bu çalışmaları Mevlana Kocaeli Vakfı ve İzmit Belediyesi kardeşliğinde 7 yıldır gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin en büyük vuslat buluşmasını ve sema gösterisini burada gerçekleştiriyoruz. 100 semazen ve öncesinde mesnevi üstadı Mustafa Özbağ'ın burada sunacağı sohbetini paylaşacağız. İzmit Belediyesi olarak bu alanda yaptığımız çalışmanın bizde apayrı bir yeri var. Bu ülkenin ve milletin her zaman Mevlana'nın felsefesine ve ondan alacağı güce ihtiyacı var" dedi.

Doğan'ın konuşmasının ardından Mesnevi üstadı Mustafa Özbağ sohbet gerçekleştirdi. Sohbetin ardından sahne alan 100 semazen ve 100 sazendenin gösterisi programa katılan vatandaşları adeta mest etti. Program sema gösterisinin ardından son buldu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title