Haberler

100 Şehit Çocuğuna Satranç Eğitimi

ÇANAKKALE'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın 'Fikir annesi' olduğu, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), tarafından organize edilen Kale Gibi Gelecek Satranç Eğitim Projesi kapsamında,100 şehit çocuğuna satranç eğitimi verildi.

ÇANAKKALE'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın 'Fikir annesi' olduğu, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), tarafından organize edilen Kale Gibi Gelecek Satranç Eğitim Projesi kapsamında,100 şehit çocuğuna satranç eğitimi verildi.

TSF'nin 13-19 Temmuz tarihleri arasında şehit ailelerine yönelik düzenlediği 'Kale Gibi Gelecek Satranç Eğitim Projesi'nin kapanış töreni Kolin Otel'de gerçekleştirildi. Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Çanakkale Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Dr. Firuz Erdil, Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Maden, Çanakkale İl Temsilcisi Yasemin Kaçar ile birlikte şehit aileleri ve şehit çocukları katıldı. Kale Gibi Gelecek Satranç Eğitim Projesi kapsamında şehit çocukları, 13-19 Temmuz tarihleri arasında aileleri ile birlikte satranç eğitimi aldı. Projenin Çanakkale'deki ilk etabında yaklaşık 100 şehit çocuğuna satranç eğitimi verildi. Şehit çocukları ile birlikte ailelerin de katıldığı projede, katılımcıların satranç bilgilerine göre dört ayrı grup oluşturuldu. Satranç eğitimi almak isteyen veliler de satranç eğitim kurslarına katıldı.

HAYATLARINDA YENİ BİR SAYFA

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, 'Kale Gibi Gelecek Satranç Eğitim Projesi'nin ülke genelinde ses getirdiğini anlatırken, "Bu projenin bir parçası olmanın benim için anlamı çok büyük. Projemiz ile gençlerimizin kale gibi sağlam, kale gibi güçlü bir gelecek kurmasına aracılık etmek istedik" dedi.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise, projenin çocukların geleceğinde yeni bir umut ışık olacağını kaydetti. Tavlı, "Emine Erdoğan hanımefendinin fikir annesi olduğu projenin şehitler diyarı Çanakkale'den başlatılmasından onur duyduk. Gelecek nesiller için atılan adımlar çok değerli. Satranç sporunda atılan adım ülkemizin geleceği için çok önemlidir. Projenin şehitlerimizin emaneti olan çocuklarımızın hayatında yeni bir sayfa açacağını umut ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından proje kapsamında eğitim alan ilk 8 sporcuya Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve TSF Başkanı Gülkız Tulay tarafından hediyeleri takdim edildi. Ödül töreni protokol üyelerinin satranç eğitimine katılan şehit çocukları ve ailelerine katılım belgesi ile altın madalya dağıtılması ile sona erdi.

- Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emine Erdoğan Orhan Tavlı Çanakkale Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title