Haberler

    İsrail'den 100 Bin Filistinliye "Evinizi Terk Edin" Uyarısı

    Güncelleme:

    AFP'ye konuşan askeri kaynaklar, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin doğusundaki 100 bin Filistinliyi evlerini terk etmeleri için uyardığını söyledi. AFP muhabiri ayrıca, Zeytun mahallesine havadan el ilanları bırakıldığını belirtirken, bölgedeki Filistinlilerin cep telefonlarına da mesajlar gönderilerek TSİ 08.00'den itibaren evlerinden ayrılmalarının istendiğini bildirdi.

    KARA HAREKATI GELİYOR

    Söz konusu uyarı, İsrail’in Gazze’ye geniş çaplı bir kara harekatı planladığı bir dönemde geldi.

    ÖLÜ SAYISI 202'YE YÜKSELDİ

    İsrail'in 8 Temmuz'dan beri sürdürdüğü saldırılarda ölenlerin sayısı 202'ye yükseldi. İsrail gece de Hamas'ın Milletvekili İsmail el-Eşkar ve Hamas kurucularından Mahmud ez-Zehhar'ın evlerini vurdu.

    ATEŞKESİN BİTMESİNİN ARDINDAN 10 AYRI ROKET SALDIRISI

    İsrail hükümeti ateşkesin ardından Gazze'ye yönelik saldırılara yeniden başladığını ilan etti. Bu açıklamanın ardından Gazze'ye 10 ayrı roket saldırısı düzenlendi.

    SİYASİLERİN EVLERİ DE VURULDU

    İsrail ordusu Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında, Hamas Milletvekili İsmail el-Eşkar'ın ve Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar'ın evlerini vurdu. İki ev de tamamen yıkıldı. Bu saldırılarda ölen ve yaralanan olmadı.

    Ayrıca Gazze Şeridi'nde bulunan Filistin hükümeti İçişleri Bakanlığı binası da bombalandı. Binada ciddi hasar meydana geldi.

    Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in gece düzenlediği hava saldırılarında 2 Filistinlinin öldüğünü, 20 kişinin de yaralandığını açıkladı.

    Kudra, İsrail ordusunun, 8 Temmuz'dan bu yana Gazze'de 202 kişiyi öldürdüğünü, bin 520 kişiyi de yaraladığını söyledi.

    İSRAİL'DE İLK CAN KAYBI

    İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyon bugün dokuzuncu gününe girdi. Gazze Şeridi’nden dün akşam saatlerinde atılan bir roket Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı yakınlarına düşerek, bir İsrailli'nin ölümüne neden olmuştu.

    PERES: ONLAR BİZE SALDIRIYORSA...

    İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Gazze'ye yönelik saldırılarla ilgili "Onlar bize saldırıyorsa annelerimiz ve çocuklarımızın gece uyuyabilmeleri için buna izin vermeyeceğiz" dedi.

    Peres, The Associated Press'ye yaptığı açıklamada, gelişmeleri değerlendirdi. Mısır'ın Gazze ve İsrail arasındaki ateşkes girişiminin "kendilerini bağlamadığını" açıklayan Hamas'ı işaret ederek "Sanırım, bir bölünme var. Gazze'deki durum trajik ve berbat" ifadelerini kullandı.

    Şimon Peres, Mısır'ın çağrısıyla ateşkesi kabul etmelerine rağmen Hamas'ın füze attığını, bunun ateşkesin sağlanamadığına ilişkin soruya "Onlar bize saldırıyorsa annelerimiz ve çocuklarımızın gece uyuyabilmeleri için buna izin vermeyeceğiz. Ne yapabiliriz" dedi.

    Röportajda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı öven Peres, "barışa hazır, gerçek ve ciddi bir lider olan Abbas ile bir barış yapabileceklerine inandığını" kaydetti.

    İsrail-Filistin barış görüşmelerinin çökmesine rağmen sorunun halen çözülebileceğine dikkati çeken Peres, "Deneyimler gösteriyor ki; ulusların ayrılması, ailelere mutluluk getiriyor. Çekoslavakya, iki devlet haline geldi. Mutsuz bir devlet yerine, iki mutlu devlet var. Yugoslavakya da aynı şekilde" ifadelerini kullandı.

    Kaynak: Aljazeera / Dünya

    Şimon Peres Filistin İsrail Hamas Dünya Haberler

    500

    Yorumlar (67)

    Cüneyt Öztürk:

    ısraile müslüman halkı tarafından bugüne dek 1 milyar 353 milyon 576 bin kere beddua edildi allah sizi helak etsin belanızı tez zamanda versin gibilerinden ama bu kadar duaya rağmen allah müslümanları pek dinlemiyor sanırım netice öyle gösterıyor? yada başka beddua bulun? sacma oluyor artık müslüman arkadaşlar.

    6
    20
    yanıtYanıtla
    hasan beydağlıcezeri_bilgisayar@hotmail.com:

    şeron denilen köpegin durumuna bak bir istersen....ölemiyor bile yıllardır komada.ALLAH cezalandırmakta acele etmez...bu arada ALLAH senide helak etsin... siyonist yanlısı seni

    yanıt0
    yanıt0
    LANETLİ KAVİM:

    YEHOVANIN EVLATLARI......ALLAH SİZE GAZABINI TATTIRSIN İNŞALLAH

    20
    2
    yanıtYanıtla
    Local:

    Bu filistinden 600 yıldır adam olmadı gitti yahudiler tarih boyunca silindiler ama her zaman bir oldular bu araplar ise her zaman birbirini sattı satmayada devam ediyor.

    17
    3
    yanıtYanıtla
    R.Ö.:

    ALLAH C.C. YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN DİN KARDEŞLERİM. YARRABBİ BU İSRAİLİ YAHUDİLERİ VE TÜM İSLAM-EHLİ SÜNNET DÜŞMANLARINI İKİ CİHANDA KAHRET AMİN. AMİN DİYEN DİLLERİNİZ DERT GÖRMESİN KARDEŞLERİM...

    16
    1
    yanıtYanıtla
    kılıç:

    buyük orda doğunun maşası akp gör bunu

    14
    3
    yanıtYanıtla
    ww:

    lanetlenmiş soysuzlar.

    13
    3
    yanıtYanıtla
    ali:

    O masum çocukların ahı yedi kat semadan tepelerine inerek şerefsiz israili Cehennemle buluşturacaktır

    13
    3
    yanıtYanıtla
    beroj:

    allah ısraıli arapların yani sözde muslumanların absından eksık etmesın kahrolsun yamyammm sözdee muslumanalrr

    8
    8
    yanıtYanıtla
    ALTAN:

    ''İsrail''in 8 Temmuz''dan beri sürdürdüğü saldırılarda ölenlerin sayısı 202''ye yükseldi. İsrail gece de Hamas''ın Milletvekili İsmail el-Eşkar ve Hamas kurucularından Mahmud ez-Zehhar''ın evlerini vurdu.'' DEMEK Kİ İSRAİL HEDEFLERİ NOKTA ATIŞI İLE VURABİLİYOR. O HALDE NEDEN BU KADAR SİVİL KATLEDİLİYOR? BELLİ Kİ SİSTEMATİK SOYKIRIM YAPIYOR İSRAİL.!!! ALLAH''TAN BU DÜNYA''DA TEK TEMENNİM İSRAİL''İN YOK OLMASI.

    6
    9
    yanıtYanıtla
    Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title