Haberler

100 Bin Eğitimciyi İlgilendiren 'Dershane Yasası' Onaylandı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 100 bin okul yöneticisinin görevini sona erdirecek Dershane Yasası'nı onayladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün akşam saatlerinde onayladığı 'Dershane Yasası', bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanmadı. Dolayısıyla da resmen yürürlüğe girmedi. 

Dershane yasasına koyulan geçici madde ile, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Müsteşar hariç, tüm üst düzey yönetiminin görevlerine son veriliyordu.

HANGİ MAKAMLAR DEĞİŞECEK?

Yasa TBMM'de görüşülmeye başlandığında, Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk bir açıklama yaparak, düzenlemenin ardından 100 bin okul yöneticisinin görevinin sona ereceğini vurgulamıştı. 

Kamuoyunda "dershane yasası" adıyla anılan yasanın geçici maddesi, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki tüm Müsteşar Yardımcıları, Talim Terbiye Kurulu Başkan ve Üyeleri, tüm genel müdürler, grup başkanları ile 81 il milli eğitim müdürlerinin görevlerinin, ‘kanun yürürlüğe girdiği tarihte sona ermesini içeriyor. Yasada, bu görevlerde bulunanların ‘bu maddenin yayımı tarihinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın’ sona ereceği vurgulanıyor.

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANMASI BEKLENİYOR

Kanunda ayrıca, okul müdür ve yardımcılarının görev süreleri de belirlenrek, "Kanun yürürlüğe girdiği tarihte 4 yıl ve üzeri sürelerle okul müdür ve yardımcısı olanların, bu görevlerinin ‘hiçbir işleme gerek kalmaksızın’ sona ereceği belirtiliyor. 

Yasanın resmen yürürlüğe girmesi için, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayının ardından Resmi Gazete'de de yayınlanması gerekiyor.

HSYK YASASINDA DA OLMUŞTU

Kamuoyunda "HSYK yasası" olarak anılan yasada da benzer bir hüküm yer alıyordu. HSYK yasasın da, yasa yürürlüğe girdiği anda da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile, Adalet Akademisi'nde  çok sayıda kişinin görevinin sonlanacağı hükmü bulunuyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı HSYK yasası da, Resmi Gazete'de yayınlanmadan önce yaklaşık 24 saat beklenmişti.

Muhalefet, bu geciktirmenin hem hükümetin görevi sonlananların yerine yapacağı atamaları planlamayı, hem de yasanın görevden alma hükümleri konusunda "yürütmeyi durdurma" olasılığını zorlaştırmayı amaçladığını savunmuştu.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Abdullah Gül Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (88)

emumieray_bomba@hotmail.com:

şükürler olsun dershaneleri kapatacak bir baba yiğit varmış.oylar akp ye.

23
87
yanıtYanıtla
ANTİ-DİLSİZ ŞEYTANantidilsiz@hotmail.com:

-ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM!!!!!!!

yanıt0
yanıt0
KENAN ÖZELsleep_free@hotmail.com:

PEKİ ŞİMDİ BİZİM ÇOCUKLARIMIZ ÖZEL OKUL ÖĞRENCİLERİYLE VE ÖZEL DERS ALDIRMA İMKANI OLANLARLA NASIL YARIŞACAK OLAN ORTA GELİRLİ VE FAKİRİN ÇOCUĞUNA OLDU YAZIKLAR OLSUN ...

57
13
yanıtYanıtla
Muhammeffatihbhg@hotmail.com:

Adam sanki noter

57
10
yanıtYanıtla
S.S123456ahmetguner@hotmail.com:

cumhurun başı keşke birilerinin hırsını tatmin ederken yüzbin insanın mağduriyetinide düşünebilseydiniz.

57
8
yanıtYanıtla
Dersane çalışanımmm@gmail.com:

Allah belanızı versin sizde işsiz kalırsınız insallah haramzadeler

42
19
yanıtYanıtla
MUSTAFA BABAmustafababa@hotma.com:

Emir eri önüne ne gelirse onaylıyor. Önüne konan yemek tabağına bile imza atıyordur bu.

50
9
yanıtYanıtla
diktatörgabi@hotmail.de:

seni de insan bilirdik megerki kuklanin ta kendisiymissin....koltukdan kalk yerine bir robot koysunlar belki daha dogru karar verir..

50
8
yanıtYanıtla
HÜSEYİN AHMETOĞLUh_ahmetoglu56@hotmail.com:

Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazın EVET HAYDİ HAYIRLISI BAKALIM YILLARDIR SÖMÜRÜLEN AİLELER VE COCUKLAR NİHAYET DEVLETİN HİMAYESİNE GİRMİŞ OLDULAR .KUTLUYORUM HÜKÜMETİ ÇOK OLUMLU BİR KARAR

14
44
yanıtYanıtla
EmiliCitak118@gmail.com:

siz ya aklı bir karış havada bekarsınız ya da okula giden çocuğu olmayan bir insansınız veya makarnaya talim eden akkoyunsunuz alooo kardeş zengin dağdan aşırmış fakir düz ovada yolunu şaşırmış onlarüç beş hoca tutup çocuklarını okuturken senin gibilerin çocukları 800tl ye yanlarında amele olacak

yanıt0
yanıt0
Tüm 88 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title