Haberler

10 Yılı Dolduran Kiracıyı Gerekçe Göstermeden Tahliye Etme Kararının İlk Kurbanlarından Biri...

Beyoğlu'nun en eski dükkanlarından biri. Vitrini 1936 yılından beri değişmedi.

Beyoğlu'nun en eski dükkanlarından biri. Vitrini 1936 yılından beri değişmedi. Hatta İstiklal Caddesi'nde 1955'teki 6-7 Eylül olaylarının izini taşıyan neredeyse tek dükkan. Yılların eskitemediği, İstiklal Caddesi'nin sembol dükkanlarından Kelebek Korse'ye tahliye tebligatı gönderildi. Dükkanın yılbaşına kadar boşaltılmasını isteyen Santa Maria Kilisesi Vakfı, gerekçe olarak yeni çıkan yasayı gösterdi. Yeni yasa, ev ya da işyerinde 10 yılı dolduran kiracıların gerekçe göstermeden çıkarılabilmesine imkan sağlıyor.

YATALAK BABAM HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI

Dededen kalma dükkanı babasından devralarak işleten 53 yaşındaki İlya Avramoğlu, direnmekte kararlı. Avramoğlu, dükkanın hiç değişmeyen vitrin camlarına protesto dövizleri astı. 10 yılda kiracı tahliye, esnafın idam yasasıdır. 90 yaşındaki babamı sokağa atıyor yazılı dövizler, yoldan geçenlerin dikkatini çekiyor. Yasanın yeniden gözden geçirilmesini isteyen Avramoğlu, olayı anlattığında yatalak olan babasının hüngür hüngür ağladığını söyledi.

VİTRİNİ 78 YILDIR DEĞİŞMEDİ...

1936 yılından beri vitrini, dükkan iç dekorunu korumaktayız diyen Avramoğlu, Beyoğlu, Türkiye'dir. Beyoğlu'nda bir örneği daha yok. Beyoğlu'nun tarihidir. Çok insan dükkanıma geliyor. 'Dokuyu koruduğunuz için sizi tebrik ediyoruz' diyen var. Anı tazeleyen insanlar var bu dükkanda dedi.

SAFİYE AYLA'NIN DEĞİŞMEZ MEKANI

Safiye Ayla'nın müşterileri olduğunu söyleyen Avramoğlu, Belinde rahatsızlığı olan bir hanımdı. Bel rahatsızlığına iyi gelen bir korse modelini verirdik kendisine. Uzun yıllar hizmet verdik kendisine. Bazı TV dizilerine de hizmet veriyoruz diye konuştu.

MÜŞTERİLERDEN TEPKİ

Adını vermek istemeyen ve Kelebek Korse'nin 40 yılllık müşterisi olduğunu belirten bir kadın da, Burada dürüstlük var, efendilik var. Üzülüyorum ama. Neden yani Olmaması gereken bir olay. Neden şeklinde konuştu.

VATANDAŞTAN DESTEK

Aynı vakfın kiracısı olup kendi dükkanlarında da benzer bir tehlikeyle karşı karşıya olan çevre esnafı da İlya Avramoğlu'na destek verdi. Sanat galerisi sahibi Nurhan Acun, 80 yaşına gelmişim. Emeğim var. Mal sahibi bizi çıkaracak, fahiş fiyatla kiraya verecek derken, kendisine destek veren bir vatandaş da, İnsanların buraya rağbet göstermesinin sebebi, bu dükkanlar... Fast foodlar, büfeler değil şeklinde konuştu.

6-7 EYLÜL'ÜN İZLERİNİ TAŞIYOR

Kelebek Korse'yi babasından devralan İlya Avramoğlu, dükkanın 6-7 Eylül olaylarında saldırıya uğradığını belirterek, dükkanın arka bölümünde yer alan ve çok az kişinin bildiği 6-7 Eylül'ün izlerini DHA kamerasına gösterdi. Avramoğlu, Bu, 6-7 Eylül günü balyozla yapıldı. Hala da duruyor. Herhalde İstiklal Caddesi'nde 6-7 Eylül'den kalma bundan başka bir iz yoktur dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Safiye Ayla Beyoğlu Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title