Haberler

10 Yaşındaki Yelkencinin Ölmesi

Bodrum ilçesinde, bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden ilkokul öğrencisi 10 yaşındaki lisanslı yelken sporcusu Ada Uz, yaş gününde mezarı başında anıldı.

Bodrum ilçesinde, bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden ilkokul öğrencisi 10 yaşındaki lisanslı yelken sporcusu Ada Uz, yaş gününde mezarı başında anıldı.

Küçük yelkenci için, ailesi tarafından Turgutreis Mahallesi'ndeki Karabağlar Mezarlığındaki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Törene, Uz ailesi başta olmak üzere, minik yelkencinin sınıf ve yelkenci arkadaşları, TYF Muğla Temsilcisi Esra Güven, TEMA Vakfı Bodrum Gönüllüsü Haluk Ortaç ile yüzlerce kişi katıldı.

Minik yelkencinin ailesi, çocuklarının 10'uncu yaşını kutlayamadan trafik kazasında kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Küçük Uz'un Arkadaşları yaptığı hediyeleri mezarı başına bırakırken duygu dolu anlar yaşadı.

Ada Uz'un annesi Oya Erol Uz törende yaptığı konuşmada, acılı günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Konuşması sırasında hıçkırıklara boğulan Uz, "Oğlumun 10'uncu yaş gününü kutluyoruz ve hep 10 yaşında kalacak. Bir hiç uğruna oğlum hayatını kaybetti. Sürücü diyor ki 'görmedim'. O kadar basit bir şey ki bu laf. Ama benim çocuğum toprak alında." dedi.

Dikkatsiz sürücülere de seslenen Uz, şöyle konuştu:

"Ben bütün sürücülere sesleniyorum. Bir anlık dikkatsizlik bakın nelere mal oluyor. Ben büyükşehir belediyesine sesleniyorum. Basit güvenlik önlemleriyle halledilebilecek şeyler o kadar fazlayken, bugün burada böyle bir konuşma yapmak zorunda kalıyorum. Ben onu çok özlüyorum. Terörün her türlüsünü lanetliyorum. Bir çok insan ölüyor hiç uğruna, trafikte bunlardan birisi."

Törene katılan TEMA Vakfı Bodrum Gönüllüsü Haluk Ortaç da, "Ada Uz" adını verdikleri orman alanı oluşturacaklarını belirtti.

Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Ortaç, "Türkiye fidan dikimi konusunda dünyanın üçüncü ülkesi. Kocaman ormanlarımız yanıyor orada da ilk 5'e giriyoruz ama fidan dikme konusunda Türkiye 3'üncü sırada. Bunun nedeni Ada gibi gençler." diye konuştu.

Ortaç, küçük Ada'nın anısına Turgutreis Mahallesi'nde bir alanda önümüzdeki günlerde ağaçlandırma yapacaklarını ifade etti.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Muğla Temsilcisi Esra Güven, 26-27 Temmuz'da Turgutreis Yelken Kulübünde bir yarış düzenleyeceklerini belirterek, "Bu yarışın adına 'Ada Uz takım yarışı' adı vereceğiz. Tüm Muğla'daki sporcular Ada için yarışacaklar." dedi.

Törende ayrıca, Ada Uz'un arkadaşlarının yazdığı ve Ada'ya duydukları özlemlerinin yer aldığı konuşmalar yapıldı.

Mezarlıktaki törenin ardından, Ada Uz'un ailesinin oğullarının en sevdiği tatlı dediği lokma ikramı yapıldı.

Olay

Turgutreis Mahallesi Turgut Özal Caddesi'nde 5 Haziran'da evlerinin önünden karşıya geçerken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Ada Uz, hastanede 17 gün gördüğü tedaviye rağmen geçtiğimiz 22 haziranda hayatını kaybetmişti. Küçük yelkencinin ailesi ve yakınları, Uz'un hayatını kaybettiği yolu trafiğe kapatarak eylem yapmıştı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Turgutreis Türkiye Bodrum Muğla Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title