Haberler

10 Yaşındaki Gazeteci: Benim Silahım Kameram

Güncelleme:

10 yaşındaki Filistinli Janna Jihad Ayyad, İsrail'in işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da yaşananların kayıt altına alınmasının kendi görevi olduğuna inandığını söyledi.

Kendini ''dünyanın en genç foto muhabiri'' olarak tanımlayan 10 yaşındaki Filistinli Janna Jihad Ayyad, İsrail'in işgal altında tuttuğu Batı Şeria'da yaşananların kayıt altına alınmasının kendi görevi olduğuna inandığını söyledi.

ANNESİNİN TELEFONUNU KULLANIYOR

İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tuttuğu Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Nebi Salih bölgesinde yaşayan 10 yaşındaki Janna Jihad Ayyad, kuzeni Mustafa Tamimi ve dayısı Rüştü Tamimi'nin öldürülmesinin ardından yaşadığı ve tanık olduğu adaletsizlikleri kayıt altına almaya başladığını anlattı. O günden bu yana ailesiyle birlikte gittiği yerlerdeki kontrol noktalarında İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan Filistinlileri, protesto yürüyüşlerini ve Filistinli çocukların maruz kaldığı şiddeti kayıt altına alan Janna, bunun için annesinin iPhone'unu kullanıyor.

''FİLİSTİN'İ KONUŞMAYAN HABER MERKEZLERİNDE ÇALIŞMAK İSTERİM''

El Cezire'nin haberine göre, bugüne dek Kudüs, El Halil, Nablus ve Ürdün'den yaptığı haberleri paylaşan Janna, yetişkin gazetecilere kıyasla genç olmasının da avantajını kullanarak kamerasını askerlerden korumayı başardığını söylüyor.

"Kameram benim silahım" diyen Janna, "Kamera silahtan çok daha güçlü… Kameramla mesajımı insanlara ulaştırabiliyor, onlar da diğer insanlara." diyor. Haberlerini İngilizce ve Arapça olarak Facebook hesabından paylaşan 10 yaşındaki Janna'nın şimdiden 22 bin takipçisi var.

"Bizim mesajlarımızı Filistin'den dünyaya aktaran ve onlara benim kasabamda neler yaşandığını gösteren pek fazla gazeteci yok." diyen Janna, büyüdüğünde ise Filistinlilerin yaşadıklarını haber yapmayan yayın kuruluşlarında çalışmak istiyor.

''KIZIMLA HEM GURUR DUYUYORUM HEM DE KORKUYORUM''

Janna'nın annesi ise bir yandan kızıyla gurur duyduğunu bir yandan ise onun için endişe ettiğini dile getirdi: "Onunla gurur duyuyorum çünkü bir çocuk olarak mesajını dünyaya duyurmayı başarıyor. Korkularını, neler hissettiklerini ve okula devam etmede yaşadığı zorlukları paylaşıyor. Ama onun için korkuyorum, askerler gecenin bir yarısı gelip evimize biber gazı sıktığında ve dumanlar içinde uyandığımızda…"

Kaynak: Sputnik

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Batı Şeria Ramallah Filistin İsrail Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

ŞEYTAN İLE VAMPİR:

BİR İSRAİL BİR TÜRKİYE BİRİ ŞEYTAN BİRİ VAMPİR İKİ HALK VAR EZİLEN EZELDEN BERİ BİR FİLİSTİN BİR KÜRT HALKI ALLAH FİLİSTİN VE KÜRT HALKININ AHINI BEDDUASINI KABUL ETSİN AMİN AMİN.

1
11
yanıtYanıtla
UTAN SATILMIŞ MEDYA:

BU MEDYADA KENDİ ÜLKESİNDE OLUP BİTENE KÖR SAGIR DİLSİZ. . . . CİZREDEKİ SURDAKİ SİLOPİDEKİ NUSAYBİNDEKİ VE BİR ÇIK İLÇEDEKİ ÇOCUKLAR NE OLACAK HERGÜN TOP SESLERİYLE AGIR SİLAH SESLERİYLE VE CAMLARININ ÖNÜNDE SÜREKLİ SİLAH SIKAN ZIRHLI ARAÇLARIN GÖRÜNTÜ VE SESLERİYLE NASIL İYİ OLACAK BU ÇOCUKLAR ONLARI GÖRMEYİPTE BAŞKA ÜLKELERE ŞİRİNLİK YAPMAK İÇİN FİLİSTİNİ ORAYA KAMERALARI ÇEVİRENLER. . . GİTİP AYNADA KENDİ YÜZÜNÜZE TÜKÜRÜN. . . . . ÇÜNKÜ ŞEYTANDAN FARKINIZ YOK. . İSRAİL BİLE SİZDEN DAHA İNSAN

1
4
yanıtYanıtla
DARVIN:

SUDILER KATAR DUYUN SÜPER GÜC OLACAKSINIZ HEMI ISLAM ORDUSU KURACAKSINIZ HEMI ULAN KUKLALAR DUYUN SU 10 YASINDAKI KIZI!!!!

3
1
yanıtYanıtla
informasyon:

dünya lideri bir müslüman devlete ne kadar cok ihtiyacimiz oldugunu bu filistinlilerden anliyoruz.

2
0
yanıtYanıtla
İYİCE DÜŞÜNÜN:

EY KÜRTLER SİZ FİLİSTİNİN YERİNDE OLSAYDINIZ HER GÜN İNTAHAR EDERDİNİZ . KÜRTLERDEN BAKAN CUMHURBAŞKANI OLDU AMA BEN ANADOLULUYUM SOYUMDAN NE BAKAN NEDE CUMHURBAŞKANI ÇIKTI O ZAMAN BİZDE EZİLDİK

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title