Haberler

10'uncu Expo 2016 Antalya Çiçek Festivali

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu'nun da katılımıyla çiçeklerle süslenen araçların kortej geçişi yapıldı.

Antalya'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen "EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivali" kapsamında, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılımıyla çiçeklerle bazı şekiller verilen araçların kortej geçişi gerçekleştirildi.

Işıklar Caddesi'nde başlayan festivalin kortejindeki çiçeklerle şekillendirilmiş araçlar ilgi gördü.

Kortejin geçişi sırasında vatandaşlar ve turistlere yaklaşık 1 milyon çiçek dağıtıldı.

Çiçeklerle süslenmiş festival araçlarına, Soma'daki maden faciası nedeniyle siyah kurdele ve işçi baretleri konuldu.

Çavuşoğlu ile Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de vatandaşlara çiçek dağıttı.

Etkinliğin sona erdiği Cumhuriyet Meydanı'nda, Japon kraliyet sanatçısı Kaoruko Sugimoto tarafından ikebana (Japon çiçek süsleme sanatı) gösterisi yapıldı.

Çavuşoğlu, gösterinin ardından yaptığı konuşmada, festivalin 10'uncusunun oldukça renkli geçtiğini ve bunun uluslararası alana yayılması gerektiğini söyledi.

Öztürk ise çiçekçiliğin, Antalya ekonomisinde önemli bir yeri bulunduğunu anlattı. Türkiye'de refah düzeyi arttıkça vatandaşların kentleri, sokakları ve evleri güzelleştirmek için süs bitkilerine yöneldiğini vurgulayan Öztürk, turizm ve tarımla yakından ilgili bu sektörün gelişmesi için böyle festivallerin önemli olduğunu sözlerine ekledi. - Antalya

Kaynak: AA / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Birliği Egemen Bağış Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title