Haberler

10. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi Başladı

10. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi kapsamında İhlas Koleji'nin hazırladığı "Tablette Kitap Projesi" büyük ilgi gördü.

Niğde Üniversitesi 20. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlediği "10. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi", Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Törene Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkan Vekili Ahmet Taciroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Niğde Üniversitesi öğretim elemanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, bugün itibariyle 16 binden fazla öğrencileri olduğunu belirterek, okullarının 50 binden fazla mezun veren ve Türk yükseköğretimine önemli katkılar sağlayan bir üniversite haline geldiğini söyledi.

81 vilayetten öğrencinin olduğu Niğde Üniversitesi'nde sorunsuz ve güvenli bir şekilde eğitim verildiğini söyleyen Rektör Görür, "Üniversitemizde tam bir kültür buluşması var. Bundan dolayı memnuniyet duyuyor ve bundan sonra da böyle devam etmesini umuyoruz" dedi.

Üniversitelerin temel fonksiyonlarından birisinin bilgiyi üretmek ve yaymak olduğunu söyleyen Rektör Görür, bu tür sempozyum ve kongrelerin de üretilen bilginin iletildiği ve paylaşıldığı ortamlar olması açıdan son derece önemli olduğunu söyledi.

Programda Türkiye'nin bütün illerinden gelen öğretim elemanları ve öğretmenler, projelerinin sunumlarını yaptı. Sunumlarda Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih projesi kapsamında tüm öğrencilerde tablet verilmesi uygulaması kapsamında İhlas Koleji'nin hazırladığı "Tablette Kitap Projesi" büyük ilgi gördü.

Proje ile ilgili bilgi veren İhlas Koleji Matematik Öğretmeni Halil Keskinbıçak, "Projemizde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı Fatih projesiyle tüm sınıflarda akıllı tahta, tüm sınıflarda tablet uygulaması yapıldı. Biz de okulumuzda Ipad kullanıyoruz. Ipad'lerin içerisinde öğrencilerimizin evde ve sınıfta kullanabilmeleri için içerik geliştiriyoruz. İhlas Eğitim Kurumları öğretmenleri tarafından hazırlanarak Ipad formatında kitaplar üretiyoruz" dedi.

Keskinbıçak'ın yaptığı sunum, büyük ilgiyle takip edildi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Niğde Üniversitesi İhlas Koleji Adnan Görür Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title