Haberler

10 Parmak F Klavye Kursları İş Umudu Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açtığı 10 parmak F klavye kullanım kursları yoğun ilgi gördü.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açtığı 10 parmak F klavye kullanım kursları yoğun ilgi gördü.

Başbakanlık, kamu kurumlarında F Klavye kullanımını zorunluluğu getiren genelgeyi yayınlarken, Burhaniye de geçtiğimiz yıllarda bu kurslardan belge alan onlarca gencin adliyelerde ve cezaevlerinde iş bulması kurslara olan ilgiyi artırdı. Burhaniye Ticaret Meslek Lise'nde Semiha ve Ergüder Seyfi çiftinin verdiği 10 parmak kullanım kursları büyük ilgi gördü. 160 saatlik kursa katılan 45 genç, 10 parmak klavye öğrenebilmek için canla başla çalışırken, zabıt katipliği sınavlarına girmeyi hedefliyor. Adliyelere, Yargıtay, Danıştay'a ve cezaevlerini zabıt katibi gönderdiklerini anlatan kurs öğretmeni Ergüder Seyfi, kursiyerlerin ilgisinin kendilerini teşvik ettiğini söyledi.

Kursların iş umudu olduğunu anlatan kursiyer Hafize Yurttakal, "F klavye çalışmanın herkes için çok değerli olan zamandan büyük kazandırmasını da öğrendim gerçekten. Bunu şu anda günlük hayatıma yansıtıyorum. Aynı zamanda iş sahibi olabilmek imkanı olması çok güzel. Hocalarımız bu konu da bizi çok bilgilendiriyorlar. Her anlam da bize faydalı olacak bilgileri öğretiyorlar. Kursun gerçekten faydalı olduğuna inanıyorum" dedi. Muharrem Kargalı da, "Kursa gelme amacımız iyi bir iş sahibi olmak. Devlette kamu dairelerinde iş sahibi olmak içindir. Hocalarımız, iyi bir eğitimle bizi bir yerlere hazırladılar. Bundan sonra inşallah doğru bir şekilde çalışıp kazanırız. Sağ olsunlar. Teşekkür ederiz" dedi. Ebru Ecrin Katipoğlu da, "Hazırlanmak için aynı zamanda iş hayatına hazırlanmak için buradayız. Şöyle bir durum söz konusu. Burada öğrendiğimiz klavyelerdeki işaretlerden tutun yazı biçimi günlük hayatımızdaki kullanabileceğimiz bir sürü işaretler ile ve harfler var. Bunların kısa yollarını bilmiyorduk. Hızlı yazamıyorduk. İş hayatımızdaki çalışmamızda bizi engelliyordu. Yani nasıl söyleyeyim. Memnunuz. Buradayız. Öğretmenlerimiz bize bunları öğretiyorlar" dedi.

Kurs öğretmeni Semiha Seyfi de, "Kurslarımız F klavye kullanım kursları. 10 parmak yazmayı hedefliyoruz. Adliye ve zabıt katipliği sınavlarında 3 dakikada 90 kelime yazarak zabıt katibi olabiliyorlar" dedi. Kurs öğretmeni Ergüder Seyfi de, "Kurslar açıyoruz. ve bu klavye kurslarımız sonucunda da kendi bölgemiz dahil ülkenin, ülkemizin diğer illerinde zabıt katibi gönderdik. Yargıtay'a, Danıştay'a zabıt katibi gönderdik. Cezaevlerine zabıt katibi gönderdik. Bu nedenle bunların bu başarıların sonucu bizim çalışmamızı daha şevklendiriyor. Bu kursiyerleri gördükçe daha fazla çalışma şevki hissediyoruz. ve şu anda da kursiyerlerimiz aynı şevkle çalışıyor. Onların böyle çalışmaları bizi çok iştahlandırıyor doğrusu" dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdür Karanfil Bilgin ise, "Halk Eğitimi Müdürlüğü olarak Burhaniye Ticaret meslek Lisesinde açmış olduğumuz klavye kurslarında öğretmenler olarak Ergüder Seyfi ve eşi Semiha Seyfi, gerçekten büyük başarılara imza attıklarına inanıyorum. Burada bu kurslarda yetişen kursiyerlerin, adliye sınavlarında ve diğer bazı bilgisayar yarışmalarında derece almaları Halk Eğitim olarak bizi umutlandırıyor. Bu kurslara bir büyük talep olması yoğun bir talep olması bu iş kolunda da bir şeylerin yapılması gerektiğine bizleri inandırıyor" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Burhaniye Balıkesir Yargıtay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title