Haberler

    10 Parmağında 10 Marifet Bir Rapçı

    Kate Tempest 10 parmağında 10 marifet olan bir İngiliz sanatçı. Hem şiir hem oyun yazıyor hem de rap yapıyor.

    Kate Tempest 10 parmağında 10 marifet olan bir İngiliz sanatçı. Hem şiir hem oyun yazıyor hem de rap yapıyor. Eleştirmenler kelimeleri kullanmadaki yeteneğinden ötürü kendisini en umut verici İngiliz şairi olarak görüyor. "Everybody Down" isimli ilk albümü 2014 Mercury ödülünü kazandı.

    Sanatçı Amerika Birleşik Devletleri'nde verdiği konserler turnesi ile ilgili şunları söyledi: "Bu çok heyecan verici. Amerikan kültürüne karşı kendimi borçlu hissediyorum. Ben Amerikan hip hopunu Londra tarzında yapıyorum. Burada olmak, kelimelerimin ve ritmlerimin nasıl bir etki yaptığını, farklı eyaletlerde nasıl ele alındığını görmek harika."

    Güney Londralı 29 yaşındaki sanatçı iki yıldır sözleri ve müziği kendisine ait eserler üretiyor. 2013 yılında hayattaki İngiliz şairlerine verilen Ted Hughes Ödülü 'ne layık görülen Tempest, İngiltere Şiir Derneği'nin 2014 yılı Gelecek Nesil Şairler'inden biri olarak da seçildi.

    "Kendimi tesadüfen ve doğal olarak hip hopun, rapin, müziğin ve şiirin içinde

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 25 Mart 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Amerika Birleşik Devletleri Londra Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title