Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne Doğru

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Kocamaz, mesajında, gazeteciliğin fedakarlık isteyen ve zor şartlarda yapılan bir meslek olduğunu belirterek, her türlü engel ve olumsuzluklara karşın, basın çalışanlarının özverili çabalarının gazeteciliği özel bir meslek olarak kıldığını ifade etti.

Basın mensuplarının toplumun gözü, kulağı ve sesi olmakla kalmadığını aktaran Kocamaz, gazetecilerin aynı zamanda yerel yönetimlerle toplum arasında köprü görevi gördüğünü kaydetti.

Her mesleğin kendine özgü zorluklarının bulunduğunu aktaran Kocamaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Gazetecillik, toplumun doğru bilgi edinmesini sağlayan, bunu yaparken de kamu hizmeti veren önemli bir meslek grubudur. Hızla büyüyen ve gelişen Mersinimizin gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak geldiği noktada kentin geleceğini yönlendiren gazetecilerin katkısı azımsanmayacak derecede büyüktür. Basın mensubu arkadaşlarımızın birçoğunun maddi sıkıntı içinde olduklarını ve zor şartlar altında çalıştıklarını biliyoruz. Bu kadar zor şartlar altında çalışan basın mensuplarının milletimizin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunarak, görevini ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirdikleri de bilinmektedir. Bu anlayış ile görevini yapan basın çalışanlarının üzerindeki baskıların ve saldırıların azalması da hepimizin ortak hedefidir.  Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın mensuplarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Kocamaz Gazeteciler Günü Mersin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title