Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne Doğru

Mersin'de bazı milletvekili ve belediye başkanları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mersin'de bazı milletvekili ve belediye başkanları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, yayımladığı mesajında, gazetecilerin özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden bahsedilemeyeceğini belirtti.

Gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştirmek amacıyla hazırlanan 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle 10 Ocak  Çalışan Gazeteciler Günü'nün kutlandığını anımsatan Sağlar, gazetecilerin 12 Eylül koşullarından daha geri haklarla görevlerini yapmaya çalıştığını savundu.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir restoranda gazetecilerle buluşmasında, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu ve yerel basının zor şartlarda görev yaptığını belirtti.

Gazetecilerin gece gündüz demeden canla başla çalıştığını ifade eden Can, toplumu bilgilendirme görevini gerçekleştiren gazetecilerin önemli bir iş yaptığını kaydetti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da mesajında, basın özgürlüğünün demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu belirterek, basın özgürlüğü olan yerde hak ve özgürlüklerin bulunduğunu ifade etti.

Basın mensuplarının toplumsal demokrasiye katkı sağladığını aktaran Tuna, şunları kaydetti:

"Gazeteciler, halkımızın objektif haber ve bilgiye ulaşabilmesinde çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Basın, toplumun her zaman ortak sesi olmuştur. İlçemizde halkımızın hak ettiği hizmeti alabilmesi için önemli projeleri hayata geçirmekteyiz. Bu hizmetlerimizin kamuoyuna aktarılmasında basın kuruluşlarımızın katkılarını çok önemsiyoruz. Toroslar Belediyesi olarak, doğru, ilkeli,  objektif habercilik yaparak,  basın ahlak kurallarına uygun bir anlayışla çalışan, üstlendikleri önemli görevi yerine getirirken zor şartlara katlanmak durumunda kalan tüm gazetecilerimizin her zaman yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle hakkın rahmetine kavuşan tüm gazetecilerimize Allah'tan rahmet, çalışan gazetecilerimize ise  aileleriyle  birlikte hayırlı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum."

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit de mesajında, Türkiye'de meslek onurunu korumak için çaba gösteren gazetecilerin gününü kutladığını belirtti.

İfade ve basın özgürlüğü için mücadele veren onurlu gazetecilerin de olduğunu ifade eden Özyiğit, "Bağımsız ve tarafsız basın anlayışının her geçen gün zedelendiği ülkemizde, meslek onurunu korumak için çaba gösteren gazetecilerin günü kutlu olsun" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Gazeteciler Günü Fikri Sağlar Şevket Can Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title