Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün mevcut sansür ve baskı uygulamalarının sona erdiği, gazetecilerin sorunlarının çözümü için gerekli adımların atılacağı gün olmasını diliyorum"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün mevcut sansür ve baskı uygulamalarının sona erdiği, gazetecilerin sorunlarının çözümü için gerekli adımların atılacağı bir gün olmasını dilediğini belirtti.

Ağbaba, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Fransa'daki mizah dergidi Charlie Hebdo'nun çizerleri ile Uğur Mumcu, Hrant Dink, Onat Kutlar ve Metin Göktepe'nin görevleri başında katledildiklerini, demokrasiye inanmayan karanlık ve zalim bir kafanın kurbanı olduklarını öne sürdü.

Katledilen gazetecileri onurlandırmak için demokrasi adına daha fazla mücadele  etmek gerektiğini belirten Ağbaba, "Gazetecilerin de kutlama yerine sansürden ve  ekonomik sorunlardan uzak bir çalışma ortamı özledikleri gözle görülen bir gerçektir" değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, Türkiye'nin çalışan gazetecilerden çok, işten atılan gazetecilerin olduğu bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini savunarak, şunları kaydetti:

"Dünyanın en baskıcı iktidarının, hayatın her alanında olduğu gibi basın üzerinde de ortaya koyduğu uygulamaları kaygıyla izliyoruz. Basının özgür olmadığı bir ülkede, demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemez. Öldürülme, cezaevine gönderilme, işsiz bırakılma tehdidi ve sansürle mücadele eden gazeteciler, demokrasinin teminatı ifade özgürlüğünün gerçek savunucuları olmaya devam ediyor. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün mevcut sansür ve baskı uygulamalarının sona erdiği, gazetecilerin sorunlarının çözümü için gerekli adımların atılacağı bir gün olmasını diliyorum." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Gazeteciler Günü Charlie Hebdo Veli Ağbaba Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title