Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Burdur Valisi Yılmaz: "Demokrasinin gelişip güçlenmesi noktasında son derece önemli bir yere sahip ifade özgürlüğünün hayata geçirilmesi, basının çalışma şartlarının iyileştirilmesine bağlıdır"

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz demokrasinin gelişip güçlenmesi noktasında son derece önemli bir yere sahip ifade özgürlüğünün hayata geçirilmesinin, basının çalışma şartlarının iyileştirilmesine bağlı olduğunu bildirdi.

Yılmaz, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla Burdur Polis Evi'nde gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Burada gazetecilerle sohbet eden Yılmaz, basın çalışanlarına ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın, 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilmesiyle bugünün "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanmaya başlandığını hatırlattı.

Yılmaz, "Demokrasinin gelişip güçlenmesi noktasında son derece önemli bir yere sahip ifade özgürlüğünün hayata geçirilmesi, basının çalışma şartlarının iyileştirilmesine bağlıdır" dedi.

İyi işleyen basın sisteminin çağdaş demokrasi yolunda ifade hürriyetinin zemini halini aldığını vurgulayan Yılmaz, "İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülen çalışmalar ile projelerin paylaşılması ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde yerel basının katkısı büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

Yılmaz, Burdur'un sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarının yorum ve görüşlerinin, idarecilere de çalışmalarında önemli fayda sağladığını belirtti.

Burdur'da yayın yapan, gazete, televizyon, radyo ve internet siteleri başta olmak üzere medyada çalışanların 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Yılmaz, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni etti.

Bu arada Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da İstasyon Park'ta basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarıyla görüş alışverişinde bulunan Akkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. - Burdur

Kaynak: AA / Yerel

Sebahattin Akkaya Gazeteciler Günü Nurettin Yılmaz Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title