Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Kocamaz, bir otelde düzenlenen etkinlikte, gazeteciliğin çok zor bir zanaat olduğunu belirtti.

İster yerel ister ulusal olsun gerçeklere parmak basılması gerektiğine işaret eden Kocamaz, gerçeklerin mutlaka ortaya çıkarılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Gazetecilerin üzerlerine düşen görevi özgürce yapmasının önemine değinen Kocamaz, şöyle devam etti:

"Hiç kimseye şantaj yapmadan iftira atmadan insanlara ispatlarla adeta kamuoyu önünde sıkıntıya sokmadan, zorlamadan kalemini düzgünce ve medyasını düzgünce kullanması şartı gerçekten önemlidir. Her ne kadar gelişmiş bir ülke gibi gösterilmeye çalışılsa da Türkiyemiz henüz gelişmekte olan bir ülke konumunda. Basını basın dışı kullanmayan herkesin hür iradesini ortaya koyması lazım. Ama basını basın dışı başka konularla ilgili olarak kullandığınız zaman basına olan saygıyı insanların bakış açısında azaltırsınız. Basına olan saygıyı azaltmamak lazım. Basının bir ülkenin ve kentin gelişmesinde önemli rolü olduğunu düşünüyoruz. Çünkü halkın tamamı yöneticilere ulaşamayabilir ama halkın sesi basın aracılığıyla gerek kentin gerek ülkenin yöneticilerine çok çabuk ulaşır."

Kocamaz, gazetecilerin işlerinin kolay olmadığını fakat gazetecilerin tüm zorluklara rağmen bu işi halkın ve ülkenin yararına değerlendirmek durumunda olduğunu söyledi.

Basınla iyi ilişkiler kurmak istediklerini dile getiren Kocamaz,"Bizler yerel yöneticiler olarak basın ile çok fazla polemiğe girmeden kentin yararına iyi ilişkiler kurmak istiyoruz ve bunu da büyük oranda başardığımızı düşünüyoruz. Ama basını basın gibi kullanmayan ve bunu kendi kirli düşünceleri için bir baskı aracı olarak kullanmaya çalışan ve basın üzerinden geçinen maalesef basın görevini yapmayan şantaj ekipleri var. Ama toplum herkesin artısını da eksisini de en iyi şekilde değerlendiriyor." diye konuştu.

"Basında ayrım yapmamaya gayret gösteriyoruz"

Yerel medyadaki en büyük sorunun ekonomik olduğunu vurgulayan Kocamaz, bir yasa çıkarılarak bu sıkıntıların giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Kocamaz, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin genelinde basın arasında bir ayrım yapmamaya gayret gösteriyoruz. Özellikle özel gün ve bayramlarda basının tamamına belediyemizin etkinliklerinde eşit muamele yaparak destek vermeye çalışıyoruz. Bizim her şeye rağmen 23 yıllık yöneticilik hayatımızda bu hassasiyeti sürdürdük. Bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz. İşinizin zor olduğunu biliyoruz ama içinizde gazetecilik yapmadan gazetecilik süsü vererek dolaşanlara fırsat vermeyin diyorum. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyor ve çalışan gazeteciler gününüzü kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Burhanettin Kocamaz Gazeteciler Günü Mersin Politika Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title