Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Kimyeci, mesajında çağın en dinamik mesleklerinden olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu bulunduğunu belirtti.

Ülkenin demokratikleşmesi, gelişmesi ve halkın bilinçlendirilmesi noktasında olduğu kadar, kurumlarla vatandaşlar arasında önemli bir köprü olması bakımından basının büyük görev üstlendiğini aktaran Kimyeci, ilkeli ve tarafsız yayın anlayışından taviz vermeksizin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamanın çok önemli bir görev olduğunu kaydetti.

Kimyeci, gazetecilerin meslekleri gereği her zaman, her yerde zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek, hiç bir zaman yılmadan, usanmadan görevlerini ifa ettiğini vurgulayarak, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik etti, aileleriyle birlikte, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı bir yaşam diledi.

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman da, yayımladığı mesajında çağdaş demokrasinin temel taşlarından birinin özgür basın olduğunu belirtti.

Yaman, halkın haber alma özgürlüğüne yapılan kısıtlamaların olmadığı bir ortamda çalışan gazetecilerin daha üretken daha tarafsız ve ilkeli çalışmasının mümkün olacağının altını çizdi.

Tarafsız ve ilkeli gazetecilerin en büyük sıkıntısı olan ekonomik ve yönetimsel baskıların olmadığı, daha özgürlükçü koşullarda çalışmalarını yürütebilecekleri bir ortam dileyen Yaman, mesajında "Basın emekçilerinin görüşlerini özgürce ifade edebildikleri, yaptıkları haberlerden dolayı tutuklanmadıkları, cezaevlerinde tutulmadıkları bir ülke temenni ediyoruz. Bu onurlu görevi yerine getirmek uğruna canından olan basın şehitlerini de saygıyla anıyor, tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimizle kutluyoruz." ifadelerini kullandı.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de yayımladığı mesajında haber almanın insanların en temel ihtiyaçlarından birisi olduğunu kaydetti.

Özgür ve tarafsız basının demokrasilerin daha sağlıklı işlemesini sağlayan önemli ögelerden olduğunu vurgulayan Nehir, şunları kaydetti:

"Kamusal bir görev icra etmekte olan basın mensupları bizlerin yol arkadaşı, mesai arkadaşıdır. Gazeteciler önemli bir mesleği icra etmekte kamuoyunun bilgilendirilmesinde vatandaşla kurumlar arasında köprü görevi görmektedir. Yaşadığımız kentin sosyal, kültürel, ekonomik açıdan gelişmesi, kalkınması için çalışmaların,projelerin duyurulması ve sahiplenilmesinde basının önemli katkıları bulunmaktadır. Basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, tarafsız,doğruları yazmayı kendine ilke edinmiş tüm basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum."

Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen ise mesajında 1961 yılında çalışan gazetecilerin sosyal haklarında yapılan iyileştirmelere sahip çıktıkları gün olan 10 Ocak'ın o tarih itibariyle çalışan gazeteciler bayramı olarak kutlanmaya başlandığını ancak daha sonraları bu hakların bazılarının geri alınmasıyla bayram olarak değil gün olarak kutlanmaya başlandığını belirtti.

Yetişen, gecesini gündüzüne katarak her türlü zor imkanlarda çalışan, halkın haber alma özgürlüğüne sahip çıkarak haberler yapan bazı zamanlar ağır bedeller ödeyen gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Kaynak: AA / Güncel

Gazeteciler Günü İSMAİL KİMYECİ İbrahim Yaman Antakya Politika Güncel Haberler

title