Haberler

10 Milyonluk Film Gişede Çakıldı

Güncelleme:

Milli iradeden bir tokat daha!

17 ve 25 Aralık darbelerinin mimarı paralel yapı, 30 Mart, 10 Ağustos ve HSYK seçimlerinin ardından her fırsatta milli iradeden tokat yemeye devam ediyor.

17 ve 25 Aralık darbelerinin mimarı paralel yapı, 30 Mart, 10 Ağustos ve HSYK seçimlerinin ardından her fırsatta milli iradeden tokat yemeye devam ediyor. Darbe komplolarının ardından hızla dağılma sürecine giren paralel yapı, kopuşu durdurmak ve taraftarlarını bir arada tutmak için ümidini bağladığı sinema filmi de boşa çıktı. Cuma günü vizyona giren 'Birleşen Gönüller' isimli paralel filmin gişe hasılatları fiyaskoyla sonuçlandı. Sosyal medya üzerinden yapılan tüm çağrılara ve ücretsiz seanslara rağmen kimse paralel propaganda filmine rağbet etmiyor. Paralel yapı tarafından daha önce çekilen filmleri milyonlar izlerken, şimdi ücretsiz gösterimlere rağmen paralel filme kimsenin gitmemesi, milletin bu yapıyla ilgili verdiği notu gözler önüne seriyor.

FİLM İÇİN PARADAN KAÇINMAMIŞLAR

Oldukça yüksek bir bütçeye mal olan film için paralel yapı tarafından 10 milyon liranın üzerinde harcama yapılmış. Birleşen Gönüller filminin maliyeti, tekniği ile bu yılın en iddialı ve favori filmleri arasında yerini aldığı paralel medya tarafından sürekli işlenirken, filmde ana hikâyenin geçtiği dönem olan 1940'lı yılların Kuzey Kafkasya, Sovyet Rusya ve Nazi Almanya coğrafyalarını gösteren sahnelerin oldukça başarılı olduğu ballandırıla ballandırıla anlatılıyor. Film için yapılan harcamalara methiyeler düzülürken, kimse bu değirmenin suyunun nereden geldiğini söylemiyor.

PARALARI YABANCILARA YEDİRMİŞLER

Filmin çekimlerinin Hollywood'da yapıldığı anlatıla anlatıla bitirilemiyor. Filmin Hollywood'un ABD dışında bulunan ve Cehennem Melekleri, 300 Spartalı, Herkül, Conan filmlerinin yapıldığı Nu Boyana stüdyolarında çekildiği ifade edilen tanıtımlarda filmin burada hazırlanan sahnelerinin gerçekçi olması için hiçbir şeyden kaçınılmadığına vurgu yapılması dikkatlerden kaçmıyor. Çekimleri 16 haftada tamamlanan filmin bütçesi için harcanan 10 milyon TL'nin üzerindeki paranın önemli kısmının Hollywood'a verildiği öne sürülürken, filmin müziklerinin de Yunanlı müzisyen Evanthia Reboutsika'ya yaptırılması dikkat çekiyor. Yabancı oyuncuların oynadığı filmin kostümlerinin de yurtdışından temin edildiği belirtiliyor.

SOSYAL MEDYADAKİ ÇAĞRI DA FAYDA ETMİYOR

Gösterime girmeden önce paralel yapının gazete, televizyon ve internet sitelerinde ballandırıla ballandırıla anlatılan film, vizyona girmesiyle fiyaskoyla karşılaştı. Filme beklenenin oldukça altında izleyici gelmesiyle hemen ücretsiz seanslar devreye sokuldu. Bu da filmi kurtarmaya yetmedi. Paraleller şimdi izleyici çekmek için sosyal medya üzerinden filme methiyeler düzmeye devam ediyor. İzleyici çekmek için filmin sosyal medya ve internet sitesinde boş salonların hangi sinemalarda olduğu ile ilgili bilgiler veriliyor.

ÖNCEKİ FİLMLERİ REKOR KIRMIŞTI

Birleşen Gönüller filmi, paralel yapının önceki filmleri Selam, Allah'ın Sadık Kulu: Barla gibi gişede önemli bir başarı elde edemedi. Birleşen Gönüller, Türkiye çapında tam 268 sinema salonunda gösterime girerken, salonların büyük kısmı boş kaldı. Paralel yapının geçen yıl vizyona koyduğu propaganda filmi Selam yaklaşık olarak aynı sayıda salonda gösterilmiş ve 2 milyondan fazla biletli izleyiciye ulaşarak yılın en çok izlenen dördüncü filmi olmuştu.


Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Hollywood Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title