Haberler

10 Milyon Dolarlık Jeotermal Sera Hizmete Girdi

Güncelleme:

Türkiye genelinde 89 mağaza ve 2500 çalışanı ile hizmet veren Mopaş Marketçilik'in Manisa'nın Salihli'deki sera hizmete açıldı.

1996 yılından buyana perakende sektöründe faaliyet gösteren ve Türkiye genelinde 89 mağaza ve 2500 çalışanı ile hizmet veren Mopaş Marketçilik A.Ş'nin Manisa'nın Salihli ilçesinde 10 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği jeotermal ısıtmalı serası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Salihli'nin Eldelek Köyü mevkiinde şirketin kendine ait arazisinde 72 bin metrekarelik alan üzerine kurulan jeotermal ısıtmalı seranın açılışına Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş, Selçuk Özdağ, Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Düzce Milletvekili Fevai Aslan, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Selamet Aygün, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin ile çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan MOPAŞ Genel Müdürü Reşat Narman, "MOPAŞ için bugün önemli bir dönüm noktası. 1996 yılında aile bireylerinin kurduğu bu şirket sürekli büyüdü ve gelişti. Bu başarının altında sevgi, saygı ve başarı azmi yatmaktadır. Şirketimiz, ticaret yaptığı firmalarla daima aile ilişkisi düzeyinde hareket etmiştir. Bizler, Türkiye'nin dinamik yapısına katkı için sürekli yatırım yapmaktayız. Seracılık sektörü için 2011 yılından itibaren arayışa girdik ve sonunda Salihli'de bu yatırımı yapmaya karar verdik. 5 Ekim 2012 yılında ilk fideleri diktik. İlk mahsulü ise 2013 yılbaşında aldık. Artık Salihli'de 75 çalışanımız ile 72 bin metrekarelik bir alanda örtü altı üretim yapacağız. Türkiye genelinde 89 mağazamız ve 2 bin 500 personelimizle 33 milyon müşteriye hizmet veriyoruz. 50 araçlık lojistik bir filoya sahibiz. 2015 yılında 100 mağaza hedefine ulaşacağız" dedi.

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ise, "MOPAŞ ailesinin bugün buradaki heyecanına ortak olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu yatırımı Salihli'ye kazandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Salihli genelinde bu tesis ile birlikte 500 dekarın üstüne bir alanda jeotermal ısıtmalı üretim yapılmış olacak" dedi.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise, "Ülkemizin çok genç ama dinamik bir grubu Salihli'de büyük bir yatırıma imza atıyor. MOPAŞ'a Türkiye'ye kazandırdıkları yatırımlar için teşekkür ediyoruz. Manisa, Gediz ev Bakırçay Havzası gibi çok önemli havzalara sahip. Üzüm ve zeytincilik alanında önemli üretimler yapılıyor. Son 20-25 yılda ise Manisa'da sanayileşme anlamında önemli yatırımlar yapıldı. Manisa, Avrupa'nın en iyi yatırım kenti seçildi. Hızlı Tren, Liman ve Otoyol Projeleri, Enerji Projeleri Manisa'ya ayrı bir zenginlik katacaktır. Manisa, termal kaynakları bakımından da çok zengin bir il. Bu da yatırımcıları cezbeden bir nokta. MOPAŞ'ın ilerleyen dönemlerde Manisa'daki yatırımlarını arttıracağını düşünüyoruz" dedi.

Diğer protokol üyelerinin de konuşmalarının ardından ödül töreni gerçekleştirildi ve pasta kesildi. Daha sonra ise üretime yeni açılan seranın resmi açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri sera içerisinde yetkililerden bilgi aldı.

MOPAŞ A.Ş

Şirket, İstanbul Anadolu yakasında 46, Kocaeli'nde 18, Yalova'da 2, Sakarya'da 4 ve Bursa'da 19 şube olmak üzere toplam 89 mağaza da 58 bin metrekare satış alanında ve Pendik/Kurtköy'de 18 bin metrekarelik kapalı alan üzerine kurulu Genel Müdürlük merkez deposu ve 2 bin 200 üzerinde personeli ile hizmet veriyor. 500'ün üzerinde üretici ve tedarikçi firma ile ticari ilişkileri olan bu organizasyon ile yıllık 33 milyonun üzerinde tüketiciye ulaşıyor.

SALİHLİ'DEKİ YENİ YATIRIM

Şirketin en yeni yatırımı Manisa'nın Salihli ilçesindeki serada en son teknoloji ile iyi tarım uygulaması yapılarak 100 dekar arazi üzerinde 72 bin metrekare alanda jeotermal ısıtmalı modern sera üretimi yapılıyor. Seranın toplam maliyeti( tarla dahil ) 10 milyon dolar. Şu an 60 personel, 6 mühendis ve teknik ekip ile seranın organizasyonu yürütülüyor.

Ayrıca şirkete bağlı olarak Seçkin Peynircilik, Gimpaş Yaş Sebze ve Meyve, Mopaş Et İşleme Tesisi, Mopasta Unlu Mamuller Tesisi faaliyet gösteriyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Daşöz Türkiye Salihli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title