Haberler

10. Kaunos Altın Aslan Film Festivali 'Şehitlere Saygı' ile Başladı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bu yıl 10’uncusu düzenlenen Kaunos Altın Aslan Film Festivali başladı.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bu yıl 10'uncusu düzenlenen Kaunos Altın Aslan Film Festivali başladı. Festival Köyceğiz kordonunda Türk sinemasına emek veren seçkin isimlerin katıldığı bir törenle açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT, Köyceğiz Belediyesi, Köyceğiz Kaymakamlığı, Kültürler Arası İşbirliği ve Diyalog Derneği'nin katkıları ile düzenlenen festival açılış töreni, bu yıl yaşanan terör olaylarında verilen şehitler nedeniyle 'Şehitlere Saygı Duruşu' ile başladı.

10. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Film Festivali tarafından her yıl verilen "Onur Ödülleri", Türkiye sinemasına yıllar boyu emek vermiş iki değerli isime verildi. Festivalin ilk Onur Ödülü, Sinema'nın Prensi olarak sanat dünyamızda çok önemli bir yeri olan Salih Güney'e verildi.

1987 yılında "Her Şeye Rağmen" filminin yönetmenliğini yaparak ilk filmini çeken, en son 2010 yılında başrollerde İlker İnanoğlu, Ertan Saban, Nilüfer Açıkalın'ın oynadığı "Hayde Bre" filminin hem senaryosunu yazan, hem de yönetmenliğini yapan usta yönetmen Orhan Oğuz festivalin ikinci onur ödülünü aldı. Oğuz, ödülünü Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale'den aldı. Festivalde onur ödülü alan ünlü aktör Salih Güney, Bir ülkede bilim ve sanattan fazla siyaset konuşuluyorsa o ülkenin ikinci sınıf ülke olduğunu ifade etti.

Güney; "Köyceğiz benim için çok önemli bir yer hem tarih açısından, hem de doğa olarak çok sevdiğim bir bölge, üzücü bir dönem geçiriyoruz ülkemiz şehit veriyor. Bu dönemde burada bu ödülü almak hem hüzün veriyor. Hem de buruk bir sevinç duyuyorum. Bilim ve sanattan fazla siyaset konuşuluyorsa bir ülkede o ülke ikinci sınıf bir ülkedir. Bilim ve sanat kuşun kanatları gibidir. O kanatları kullandığınız zaman uçarsınız ve özgür olursunuz. Kullanamazsanız tavuk olursunuz. Bu topraklar sanatın ortaya çıktığı topraklardır. Bu topraklar yüce yaratanın insan oğluna bir hediyesidir. Birliğimizi ve beraberliğimizi tekrardan sağlayarak ülkemizde huzur içinde yaşamamız lazım. Güzel bulduğum, doğru bulduğum, haklı bulduğum her şey ve herkes için dövüşebilirim. Özgürlük için, Adalet için, Cumhuriyet için dövüşebilirim" diye konuştu.

Açılış töreninin ardından 10. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Film Festivali, Biray Dalkıran'ın yönettiği Seni Seviyorum Adamım filminin gösterimiyle başladı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köyceğiz Muğla Yerel Haberler

title