Haberler

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Haftası

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, "Türk milletinin kurtarıcısı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve büyük komutan Atatürk, sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir" dedi.

Vali Çakacak, '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Haftası' dolayısıyla yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 77. yılında, saygı, sevgi ve şükranla andıklarını söyledi.

Umutların tükendiği bir dönemde, ülkenin ve milletin içinde bulunduğu imkansızlıklara boyun eğmeyen Atatürk'ün, yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden Türk milletinin yeniden daha güçlü ve saygın bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağladığını kaydeden Çakacak, "O, sadece vatanı kurtarmayı amaç edinmemiş, vatan toprakları üzerinde yaşayan milletin ruhunda devrim yaparak sönmez bir azim ve irade ile ebedi barış ve çağdaş bir hayat ateşi yaratmıştır. Kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti ile tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hareketini başlatarak bizlere bağımsız bir ülke ve aydınlık bir gelecek armağan etmiştir" diye konuştu.

Atatürk'ün, bilgisi, sevgisi, hoşgörüsü, barışçılığı ve demokrat kişiliği ile tüm insanlığın saygı duyduğu örnek bir lider olduğunu ifade eden Çakacak, "O'nun, ülkemizin kurtuluşu ve çağdaşlaşmasında oynadığı rol, tarihin akışına yön verecek büyüklüktedir. İleri görüşlü devlet adamlığı ile milletimize olduğu kadar mazlum milletlere de örnek olması bakımından insanlığa da mal olmuştur. O, yalnız bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı değil, aynı zamanda büyük bir devrimci ve düşünce adamıdır" şeklinde konuştu.

Türk milletinin kurtarıcısı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve büyük komutan Atatürk'ün, sonsuza kadar gönüllerde yaşayacağını, ilke ve devrimlerinin ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdüreceğini dile getiren Çakacak, şöyle devam etti; "O'nun önderliği ile yönünü çağdaş uygarlığa çeviren Türkiye, yolundan sapmadan emin adımlarla geleceğe doğru yürümeye devam edecek; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'büyük eserim' dediği, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti altında milletimiz birlik içinde özgür ve müreffeh olarak ilelebet yaşayacaktır." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Özdemir Çakacak Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title