Haberler

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çimen, mesajında, tüm dünyanın takdirini kazanmış istisna şahsiyetlerden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 78. yılında saygı ve rahmetle yad ettiklerini belirtti.

Atatürk'ün gönüllerdeki erişilmez yerinin değişmeyeceğini dile getiren Çimen, şunları ifade etti:

"Türk milletinin bağrından çıkardığı Atatürk, son nefesine kadar milletimizin her alanda yücelmesi için çaba göstermiş, ileri görüşlülüğü, eserleri, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve evrensel düşünce yapısı, onu dünyanın saygın liderlerinden biri haline getirmiştir. Türk milletine, hak ettiği onuru geri almasında yol gösteren liderliği ve devlet adamlığı ile 20. yüzyıla damgasını vuran Büyük Önder Atatürk, bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk milletinin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir."

Çimen, Atatürk'ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, kollamak, gözetmek ve yeni nesillere aktararak yaşatmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Türk milleti, 15 Temmuz'da hainlere karşı verdiği destansı mücadele ile Cumhuriyeti bizlere armağan eden Atatürk'ün mirasına sahip çıkarak, her zamankinden daha fazla emniyet ve güvenle geleceğe yürüyen bir ülke olma yolunda ilerlediğini tüm dünyaya ilan etti. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi'ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini de, o gece tüm dünyaya gösterdi. Bu düşüncelerle, vefatının 78. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ercan Çimen Gümüşhane Politika Güncel Haberler

title