Haberler

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, mesaj yayımladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ağbaba, mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerini Cumhuriyet Halk Partisi olarak sonsuza kadar yaşatacaklarını belirtti.

Bağımsızlık savaşının önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 76. yılında sevgi ve özlemle andıklarını vurgulayan Ağbaba, şunları kaydetti:

"10 Kasım'lar, bir anma ve matem günü olmaktan çok Mustafa Kemal'in eserlerinin genç nesillere daha iyi öğretildiği günler olmalıdır. Tüm dünyanın örnek aldığı Ulusal Kurtuluş Savaşı, sonrasında ortaya konulan çağdaşlaşma adımları ve devrimler gençlerimize her zamankinden daha fazla aktarılmalıdır. Atatürk'ün kişiliğine ve bıraktığı eserlerine yönelik son dönemlerde artarak devam eden saldırıları, kabul etmek mümkün değildir. Çeşitli dayatmalarla Atatürk'ü hafızalardan silmek isteyenler bu amaçlarında başarılı olamayacaklarını mutlaka göreceklerdir." - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Veli Ağbaba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title